Index Vakbarát Hírportál

Egyetlen NBA-csapat sem fog megemlékezni Kobe Bryantről

2021. január 26., kedd 11:04

Egy évvel ezelőtt, 2020. január 26-án borzalmas tragédia rázta meg a sportvilágot. Minden idők egyik legjobb kosárlabdázója, a Los Angeles Lakers legendája, Kobe Bryant halálos helikopter-balesetet szenvedett a kaliforniai Calabasas mellett. A gépen utazott Bryant lánya, Gianna, valamint hét másik személy, senki sem élte túl a zuhanást.

A szörnyű esemény mindenkit sokkolt, kiváltképp az NBA-t. Több csapat edzését is félbe kellett szakítani, a játékosok egymás vállán zokogtak, senki sem tudta felfogni, hogy a 41 éves csillag nincs többé.

Voltak olyanok, akik az aznap esti mérkőzéseken nem tudták vállalni a játékot.

Mások úgy rótták le kegyeletüket, hogy hagyták lepörögni a 24 másodperces támadóidőt, vagy 8 másodpercig nem vitték át a labdát saját félpályájukon, ezekkel a gesztusokkal Bryant két mezszámára emlékeztek.

Napokkal később a Los Angeles Lakers lenyűgöző ceremóniával emlékezett a klub történetének talán legfontosabb alakjára, amelyen Kobe özvegye, Vanessa is részt vett, még beszédet is mondott.

Ma viszont az ő kérésére nem lesznek megemlékezések az NBA-ben. Mint mondta, még mindig nem tette túl magát férje és egyik lánya elvesztésén, ezért tisztelettel arra kéri a ligát és a csapatokat, hogy tekintsenek el ettől.

Kobe Bryant kedvenc futballcsapata, az AC Milan (fiatalon évekig élt a családjával Lombardiában, mivel édesapja, Joe ott kosarazott) megható Twitter-bejegyzést posztolt a tragédia évfordulóján.

Rovatok