Index Vakbarát Hírportál

A Lakers városi riválisa ingyen megszerezhette volna a 17 éves Kobe Bryantet

2021. január 27., szerda 17:54

Az NBA 1996-os játékosbörzéjére minden idők egyik legerősebbikeként fogunk emlékezni. Többek között Kobe Bryant, Allen Iverson, Ray Allen, Steve Nash, Predrag Sztojakovics, Jermaine O'Neal, Stephon Marbury, Marcus Camby, Antoine Walker és Zydrunas Ilgauskas is ekkor került be a ligába.

Bryantet igazi sötét lónak tartotta mindenki: a gimnáziumi évek után egyből profinak jelentkezett, kihagyta az egyetemet, az ilyen játékosokat nehezebb felmérni és értékelni a draft előtt.

Több csapatnál megfordult privát edzésen, például a Los Angeles Clippersnél is.

Tragikus halálának első évfordulóján közzétettek egy videót, amelyen a 17 éves Bryant különböző gyakorlatokat hajt végre, miközben a Clippers edzői stábja figyeli.

Négy nappal később, a drafton a klub a 7. helyen választhatott. Bryant játékjogát addig még nem foglalta le senki, így a Clippers megtehette volna, ám a „kisebbik" Los Angeles-i csapat Lorenzen Wrightra voksolt inkább.

Bryant egészen a 13. helyig csúszott, ahol a Charlotte Hornets választotta ki, de azon nyomban el is cserélte őt a Los Angeles Lakershez Vlade Divacért.

Ahogy mondják, a többi történelem. 

Bryant Los Angeles városának egyik legfontosabb sportolójává nőtte ki magát, öt bajnoki címet szerzett a Lakersnek, minden idők egyik legjobb játékosaként vonult vissza.

A Clippers azóta is vár története első bajnoki címére, Wright pedig 1999-ben az Atlanta Hawkshoz igazolt. Sajnos már ő sincs köztünk, 2010 nyarán ugyanis felesége (vélhetően az egymillió dolláros életbiztosítása miatt) megölette egy memphisi templom diakónusával.

Rovatok