Index Vakbarát Hírportál

LeBron James miatt kivezettek egy szurkolót a csarnokból - videó

2021. február 2., kedd 09:49

A Los Angeles Lakers nyolc ponttal győzött az Atlanta Hawks vendégeként az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) hétfői játéknapján.

A címvédő kaliforniai gárda Georgiában zárta közel kéthetes idegenbeli túráját, amely során hét meccséből ötöt megnyert.

A Lakers a harmadik negyed végén és a negyedik szakasz elején produkált 16-0-s sorozattal fordította meg a meccset. A Hawks ugyan a hajrára egy pontra visszazárkózott, ám a vendégek LeBron James vezetésével visszaverték a hazai rohamokat. A Los Angeles-iek legjobbja a 25 pontos Anthony Davis és a 21 pontos James voltak. Utóbbi az utolsó periódusban szerezte pontjai nagy részét.

A negyedik negyedben LeBron James nem csupán csapata győzelmét tette biztossá, hanem sikerült visszacsempésznie némi életet a liga mindennapjaiba. Atlantában ugyanis mintegy 1500 nézőt beengedtek a meccsre és a négyszeres bajnok szupersztár, kihasználva az alkalmat, össze is szólalkozott az egyik rajongóval, aki maszkját levéve veszekedett vele.

LeBron James konfliktusa egy szurkolóval

Emiatt a biztonságiak kivezették a lelátóról.

"Örülök, hogy újra voltak nézők a mérkőzésen, örülök, hogy visszatérhettek a szurkolók a csarnokba. Hiányzott már az interakció velük, hiányzik ez a fajta kapcsolat"

 mondta a mérkőzést követően James, aki szerint a vita nem volt „nagy ügy" és szükségtelen volt a szurkoló kizárása a meccsről.

Élvezetes és a végletekig kiélezett meccset játszott egymással a Dallas és a Phoenix. A csatát a vendég Suns sztárja, Devin Booker döntötte el a vége előtt 1.7 másodperccel dobott hárompontosával.

Amíg Dallasban az utolsó pillanatokig kellett izgulni, addig Oklahoma Cityben akár már az első negyed után le lehetett volna fújni a mérkőzést, a Houston Rockets ugyanis 48 pontot szerzett a nyitószakaszban, amely után 24 pontos előnyben volt. 

A meccset végül 30 ponttal nyerte meg a vendégcsapat, melyben heten jutottak el legalább tíz pontig.

A szezont a vártnál kicsit döcögősebben kezdő Milwaukee Bucks remek dobóformát mutatott a Portland Trail Blazers ellen. A házigazdák 55 százaléknál is jobb mezőnydobási mutatóval és 134 ponttal zártak, összességében pedig könnyedén győztek az előzetesen kifejezetten nehéznek ígérkező meccsen.

Eredmények:
Atlanta Hawks–Los Angeles Lakers 99–107
Dallas Mavericks–Phoenix Suns 108–109
Oklahoma City Thunder–Houston Rockets 106–136
Milwaukee Bucks–Portland Trail Blazers 134–106
Miami Heat-Charlotte Hornets 121–129 – hosszabbítás után
Cleveland Cavaliers–Minnesota Timberwolves 100–98
San Antonio Spurs–Memphis Grizzlies 102–133
Chicago Bull–New York Knicks 110–102
New Orleans Pelicans–Sacramento Kings 109–118

(MTI)

Rovatok