Index Vakbarát Hírportál

Luka Doncic ismét őrületes triplával nyert meccset a Dallasnak

2021. február 24., szerda 09:52

A Los Angeles Clippers otthon 135-116-ra legyőzte a Washington Wizards csapatát az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

Ezzel megszakadt a vendégek öt győzelemből álló sikersorozata. A kaliforniaiak sikeréből Kawhi Leonard 32, Paul George pedig 30 ponttal vette ki a részét, ráadásul a cserék közül négyen is legalább tíz pontig jutottak. A fővárosiaknál a pontlistát vezető Bradley Beal volt a legjobb 28 pontjával.

Dallasban Luka Doncic ismét ellopta a showt, ezúttal 31 ponttal (közte hat triplával), 10 lepattanóval és 8 gólpasszal jelentkezett, de ami a legfontosabb, hogy ismét egy óriási meccsnyerő hárompontost értékesített az utolsó pillanatokban.

NBA-rekordot állított fel a Denver Nuggets, amely úgy győzte le a Portland Trail Blazers csapatát, hogy mindössze egyszer adta el a labdát, ami a legkevesebb a liga történetében.

A Brooklyn Nets sorozatban a hetedik diadalát aratta, a vendég Sacramento Kings legyőzése még úgy sem okozott gondot, hogy a hazaiak nélkülözték Kevin Durantet. A Nets legjobbja a szezon elején a Houstontól megszerzett James Harden volt, aki 29 ponttal, 11 lepattanóval és 14 gólpasszal tripla duplát ért el. A Kings sorozatban nyolcadszor maradt alul.

A nap meglepetését a Cleveland Cavaliers szolgáltatta azzal, hogy tíz kudarcot követően egy ponttal felülmúlta a vendég Atlanta Hawks csapatát, de a keleti főcsoport sereghajtója, a Detroit Pistons is győzött az Orlando Magic otthonában. Az egész liga legrosszabb mérlegével rendelkező Minnesota Timberwolves viszont simán kikapott Milwaukee-ban, ahol a Bucks görög sztárja, Giannis Antetokounmpo 37 pontot szórt.

A játéknapon napvilágot látott, hogy kik alkotják az All Star-gála mezőnyét. Az már korábban kiderült, hogy kik lesznek a kezdők, most pedig a cseréket is megszavazták az edzők. 

Keletről James Harden, Jaylen Brown, Jayson Tatum, Zach LaVine, Ben Simmons, Julius Randle és Nikola Vucsevics kapott meghívót, Nyugatról pedig Rudy Gobert, Donovan Mitchell, Damian Lillard, Paul George, Anthony Davis, Chris Paul és Zion Williamson lehet ott. Anthony Davis egyébként valószínűleg nem tudja vállalni a játékot, a helyére elsősorban Mike Conley és Devin Booker pályázhat.

Eredmények:
Los Angeles Clippers–Washington Wizards 135–116
Cleveland Cavaliers–Atlanta Hawks 112–111
Orlando Magic–Detroit Pistons 93–105
Brooklyn Nets–Sacramento Kings 127–118
Dallas Mavericks–Boston Celtics 110–107
New York Knicks–Golden State Warriors 106–114
Toronto Raptors–Philadelphia 76ers 102–109
Milwaukee Bucks–Minnesota Tomberwolves 139–112
Denver Nuggets–Porltand TrailBlazers 111–106

Rovatok