Index Vakbarát Hírportál

Hanga Ádám: Még nem végeztük el a munkát

2021. május 6., csütörtök 15:09

A Barcelonát erősítő Hanga Ádám főként a küszöbön álló kihívásokról beszélt, miután csapata kedden bejutott a férfi kosárlabda Euroliga négyes döntőjébe.

Az alapszakaszgyőztes katalánok két napja 79–53-ra legyőzték hazai pályán az orosz Zenitet a negyeddöntős párharc ötödik mérkőzésén – Hanga hét pontot dobott –, és 32-es összesítéssel léptek tovább a kölni Final Fourba.

Hét év után vagyunk újra a négyes döntőben, az első itteni évemben, 2018-ban még csak 13-adikok lettünk az Euroligában. A következő idényben már ott voltunk a playoffban, tavaly a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a szezon, de most végre sikeresen vettük az akadályt, bár a Zenit nagyon megnehezítette a dolgunkat

– sorolta csütörtökön az M4 Sport Sporthíradójában. „A munkát azonban még nem végeztük el, nem akarunk itt megállni, még két mérkőzést meg kell nyernünk a trófeáért.”

A 32 éves légiós kifejtette, az egyéni elismerések már nem érdeklik, csak a csapat fontos a számára, és harmadik spanyol kupaaranya, illetve az Euroliga-végjátékba kerülés azt mutatja, hogy jó úton járnak. Ami a május 28-án esedékes EL-elődöntőt illeti az olasz Olimpia Milano ellen, közölte:

Most és a következő két hétben még nem foglalkozunk ezzel. Tudjuk, hogy kik ellen játsszuk az első mérkőzést Kölnben, de addig a hátralévő négy spanyol alapszakaszmeccsünkre összpontosítunk. Ezeken próbálunk mentálisan és fizikálisan minél jobb formába lendülni a Final Fourra.”

Hanga Ádám elmesélte, hogy a járványhelyzet miatt a spanyol liga rájátszásában három helyett csak két győzelemig tartanak majd a párharcok. Az alapszakaszt várhatóan a Real Madrid nyeri meg, a Barca pedig alighanem második lesz, így ha a döntőben találkoznak, akkor a fővárosiaknál lesz a pályaelőny.

„Most jön a szezon sava-borsa, ezt élvezni kell, ezért dolgoztunk egész évben, hogy itt legyünk, és persze szeretnénk mindent megnyerni”  összegzett.

A jövő őszi Európa-bajnokság csoportköréről – melyben a magyarok mérkőzéseinek szintén Köln ad majd otthont a címvédő szlovénok, a franciák, a litvánok, a németek és a bosnyákok ellen  –Hanga elmondta:

Örültem, hogy erős csoportot kaptunk, de a srácok ezért küzdöttek két évig a selejtezőben, hogy ilyen csapatokkal játszhassunk az Eb-n. Így tudjuk hírét vinni a magyar kosárlabdának, és a gyerekek azt látják majd otthon, hogy NBA-sztárok és euroligás játékosok ellen játszunk. Remélem, hogy egészséges leszek, és tudom segíteni a válogatottat, szeretnénk továbbjutni a csoportból, akárcsak 2017-ben” 

– fűzte hozzá.

(Borítókép: Alejandro García / AFP)

(MTI)

Rovatok