Index Vakbarát Hírportál

Íme, az NBA történetének 75 legjobb játékosa

2021. október 22., péntek 09:34

A héten elrajtolt az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) 75. szezonja, ebből az alkalomból a szervezet megnevezte azt a 75 (valójában 76) játékost, akiket a legjobbnak tart az elmúlt háromnegyed századból. A szavazásban egykori és jelenlegi NBA- és WNBA-kiválóságok, edzők, szakvezetők, újságírók és kommentátorok vettek részt. 

A jelenlegi ászok közül 11-en kerültek fel a listára: Jannisz Antetokounmpo, Carmelo Anthony, Stephen Curry, Anthony Davis, Kevin Durant, James Harden, LeBron James, Kawhi Leonard, Damian Lillard, Chris Paul és Russell Westbrook.

A közelmúltban visszavonultak közül Kobe Bryant, Dirk Nowitzki, Steve Nash, Kevin Garnett, Tim Duncan, Ray Allen, Jason Kidd, Allen Iverson, Paul Pierce és Dwyane Wade is megtalálható a névsorban.

Legutóbb 25 évvel ezelőtt, az 50. évfordulóra állított össze a liga egy 50-es csapatot (közülük mindenki szerepel a mostani kiadásban is), akkor a legnagyobb kimaradónak Dominique Wilkinst tartották, aki viszont most bekerült. 

Ez a negyedik ilyen összeállítás a 25., a 35. és a már említett 50. évfordulós álomcsapat után. Mindössze négy legenda, Bob Cousy, George Mikan, Bob Pettit és Bill Russell szerepel mind a négyen.

Ahogy korábban, úgy most is vannak nagy visszhangot kiváltó kimaradók, mint például Tony Parker vagy Dwight Howard. Sokan a mostanában inkább csak a botrányaival reflektorfénybe kerülő Kyrie Irvinget hiányolják, míg a régóta sérüléssel bajlódó Klay Thompson saját magát látta volna szívesen a legendák között.

Az NBA Buzz nevű oldal összeállított egy igencsak veretes együttest a kimaradókból, amely így néz ki: Kyrie Irving, Tracy McGrady, Vince Carter, Grant Hill, Dwight Howard, Alex English, Walt Bellamy, Adrian Dantley, Artis Gilmore, Chris Bosh, Bernard King, Dikembe Mutombo, Chris Webber, Ben Wallace, Klay Thompson.

Rovatok