Index Vakbarát Hírportál

Eltiltás lett a vége LeBron James könyökléses balhéjának

2021. november 23., kedd 12:02

LeBron James egy–, Isaiah Stewart pedig kétmeccses eltiltást kapott, miután a két játékos összeakaszkodott az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi játéknapján.

Bár a Los Angeles Lakers 121–116-ra legyőzte a Detroit Pistonst az észak-amerikai profi kosárlabdaliga vasárnapi játéknapján, a végeredményt háttérbe szorította egy botrányos jelenetsor.

A harmadik negyed elején a Pistons értékesített egy büntetőt, de miközben LeBron James és Isaiah Stewart küzdött egymással a pozícióért az esetleges lepattanóért, James könyökkel eltalálta ellenfelét, akinek a szeme fölött felrepedt a bőr, és elkezdett vérezni. Bár a Lakers sztárja bocsánatkérésképpen nyújtotta a kezét, Stewart miután felkelt a padlóról, nekiesett Jamesnek.  

A csapattársak próbálták elválasztani a két játékost egymástól, de az indulatok még jobban elszabadultak, a végén pedig már mindenki lökdösött mindenkit, és többen is a padlón kötöttek ki. Végül mindkét kosarast az öltözőbe küldték a játékvezetők, LeBron James egy–, Isaiah Stewart pedig kétmeccses eltiltást kapott. Emiatt a Lakers kiválósága hozzávetőlegesen 288 ezer dollártól, míg a Pistons fiatalja 15 ezer dollártól esik el. 

A pályafutása során 18 idény alatt még csak másodszor kiállított James így nem szerepelhet a keddi New York-i fellépésén, míg Stewart a Miami és a címvédő Milwaukee elleni meccseket hagyja ki. Ez lesz James pályafutásának első eltiltás miatt kihagyott mérkőzése.

(Borítókép: LeBron James kiállítása után mérgelődik. Fotó: Nic Antaya / Getty Images) 

Rovatok