Index Vakbarát Hírportál

Önös érdekek vezették a kosárcsapatokat az oroszok kizárásánál

2022. március 9., szerda 12:17

A férfi kosárlabda Euroliga csapatai szoros szavazáson, 7-6-os arányban úgy döntöttek, hogy a sorozatból kizárt három orosz csapat eddigi eredményeit is törlik – ezzel kapcsolatban azonban a török Fenerbahce éles kritikát fogalmazott meg.

A CSZKA Moszkva, az UNICS Kazany és a Zenit Szentpétervár kizárásával 15 alakulat maradt versenyben, az orosz alakulatok ellen lejátszott meccseket azonban nem veszik figyelembe.

A török együttes nem véletlenül szólalt fel a döntés ellen, hiszen jelenleg 10. helyen áll a tabellán, amellyel nem jutna rájátszásba – az alapszakasz után az első 8 csapat kerül a playoffba. A Fener helyzete pedig ezzel a döntéssel még nehezebbé válik, hiszen hiába győzte le korábban a Zenitet 86–80-ra, a CSZKA-t 91–82-re, a Kazanyt pedig 80–41-re, törlik az eredményeket és az ezzel járó pontokat. 

„Nagyon szomorúnak tartjuk, hogy néhány csapat egyértelműen a saját érdekeit szem előtt tartva szavazott, nem találtunk más értelmezhető magyarázatot”

 – áll a klub közleményében, amely arra is kitér, hogy a másik török alakulat, az Anadolu Efes is az oroszok ellen voksolt.

„Csalódottak vagyunk, amiért hazánk másik képviselőjével eltérő véleményt képviselünk egy ilyen érzékeny témában. A közvélemény és a szurkolók belátására bízzuk az értékelést” – zárul a Fener írása.

(Borítókép: Lluis Gene / AFP)

Rovatok