Index Vakbarát Hírportál

Ötödször jutott Final Fourba a Sopron az Euroligában

2022. március 11., péntek 09:22

Nehéz szezonról és a siker kiélvezéséről is beszélt Gáspár Dávid vezetőedző, miután a Sopron Basket csütörtökön 72–65-re győzött a francia Montpellier vendégeként a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében, ezzel 2–0-ra megnyerte a párharcot, és sorozatban negyedszer bejutott a négyes döntőbe.

„Tudtuk, hogy a Montpellier otthon igen veszélyes ellenfél, a szezon során ezt többször is bizonyította. Agresszívan, ránk nyomást helyezve játszott, és voltak időszakok, amikor erre nem reagáltunk jól, elkövettünk hibákat – értékelte a mérkőzést a klub honlapjának a tréner. – A kulcspillanatokban viszont jó döntéseket hoztunk, és megőriztük az előnyünket.”

A szakember kifejtette: nehéz szezonja van a csapatának, így különösen boldog, hogy újra részesei lehetnek a Final Fournak.

Büszke vagyok a csapatra, az egész klubra, pár napig szeretnénk kiélvezni ezt a sikert!

– tette hozzá.

A csapatkapitány Fegyverneky Zsófia azt emelte ki, hogy rendkívül fizikális meccsen vannak túl.

„Küzdelmes mérkőzés volt, de negyven percen keresztül koncentráltunk, és megharcoltunk ezért a pillanatért. Nagyon boldog vagyok, hogy egymás után négyszer sikerült bejutnunk a Final Fourba, ez önmagáért beszél. Most itt van az idő az ünneplésre!” – mondta mosolyogva.

A Sopron 2009, 2018, 2019 és 2021 után az ötödik Final Fourjára készülhet.

Az eddigi legjobb eredménye a 2018-as, hazai pályán megszerzett ezüstérem volt.

Az idei négyes döntőt április 8. és 10. között rendezik az egyik résztvevő csarnokában. Eddig a Sopron mellett a favorit török Fenerbahce biztosította a helyét, a Schio (olasz)–USK Praha- (cseh) és a Girona (spanyol)–Salamanca- (spanyol) párharc a jövő héten folytatódik.

Az már biztos, hogy a Final Four elődöntőjében Gáspár Dávid együttese spanyol ellenféllel, vagyis a Girona–Salamanca-csata továbbjutójával csap majd össze.

(Borítókép: Határ Bernadett dob kosárra a Sopron–Montpellier-párharc első meccsén. Fotó: MTI/Vasvári Tamás.)

(MTI)

Rovatok