Index Vakbarát Hírportál

Kiütéses győzelemmel lépett tovább ellenfelén a címvédő

2022. április 28., csütörtök 08:51

A címvédő Milwaukee Bucks és a Golden State Warriors is bejutott a főcsoport-elődöntőbe az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában.

A szerdai játéknapon mindkét párharc 3–1-es állásról indult, a Milwaukee Bucks és a Golden State Warriors is hazai pályán zárhatta le konferencia negyeddöntős párharcát. 

Jannisz Antetokounmpo vezetéssel ezúttal is favoritként lépett pályára a címvédő, míg a Chicago Bulls csapatát az is hátráltatta, hogy egyik kulcsemberük, Zach LaVine nem léphetett pályára Covid-protokoll miatt.

Az első negyed után már 16 pont volt a csapatok között, sőt, a mérkőzés egyik pontján már 29 egységgel járt előrébb a Bucks ellenfelénél. Végül 116–100-ra nyert a Bucks, Antetokounmpo 33 ponttal és kilenc lepattanóval vette ki a részét a győzelemből.

A másik mérkőzésen a Golden State Warriors harcolta ki a továbbjutást, igaz, sokkal kiélezettebb csatában, mint a Bucks. Stephen Curryék végig vezettek az első félidőben, viszont a különbség sosem kúszott pár pont fölé, a Denver Nuggets tartotta a lépést ellenfelével. Végül a nagyszünetre döntetlen állással vonultak a felek. 

A második játékrészben Nikola Jokics vezetésével a Nuggets vette át az irányítást, a zárónegyedre már nyolcpontos vendégelőnnyel fordultak a csapatok. Végül Stephen Curry az utolsó három percben kilenc pontot szerzett, amivel összejött a fordítás és továbbjutott a Golden State a konferencia-elődöntőbe.

A főcsoport-elődöntőben keleten a Bucks ellenfele, majd a Boston Celtics lesz, míg nyugaton a Warriors a Memphis Grizzlies-Minnesota Timberwolves párharc győztesével találkozik, ebben előbbi csapat 3–2-re vezet.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők:
Keleti főcsoport:

Milwaukee Bucks–Chicago Bulls 116–100
A párharc végeredménye: 4–1, a Milwaukee javára.

Nyugati főcsoport:

Golden State Warriors–Denver Nuggets 102–98
A párharc végeredménye: 4–1, a Golden State javára.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok