Index Vakbarát Hírportál

Morant kivégezte a Warriorst, kifakadt a Golden State edzője

2022. május 4., szerda 10:26

A Memphis Grizzlies és a Boston Celtics is javított elvesztett első mérkőzése után, és hazai pályán egyenlíteni tudott az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) főcsoport-elődöntőjében – írja az MTI.

A Grizzlies legnagyobb sztárja, a szezon legtöbbet fejlődő játékosává választott Ja Morant parádés játékával verte kedden a Golden State Warriorst.

Morant 47 pontot, illetve 8-8 lepattanót és gólpasszt ért el, továbbá ő dobta csapata utolsó 15 pontját. Erre legutóbb LeBron James volt képes a rájátszásban még 2007-ben, a Cleveland színeiben.

A memphisi Dillon Brooksot a harmadik percben kiállították, miután durván szabálytalankodott Gary Paytonnal szemben, akinek, mint később kiderült, eltörött a könyöke.

Steve Kerr, a kaliforniaiak edzője keserűen annyit mondott, hogy Brooks megsértette a liga írt és íratlan szabályait.

Gary nagy nehezen beverekedte magát a csapatba, keményen hajtott az egész szezonban, erre jön egy alattomos ellenfél, aki hátulról a levegőben fejbe vágja. Van egy erkölcsi kódexünk, amely szerint senkinek nem kockáztatjuk a pályafutását. Ráadásul Draymond Greennek az öltözőben össze kellett varrni a szemöldökét, mert őt is lekönyökölték

– fejtette ki a tréner, akinek együttese 38 tripla kísérletből csak hétszer talált be.

A nap másik mérkőzése kevés izgalmat hozott, a Celtics ugyanis nagyon simán, 23 ponttal legyőzte a címvédő Milwaukee Bucksot. A 18–3-mal kezdő és a nyitónegyedben már 25 ponttal vezető Bostonban Jaylen Brown 30 ponttal vitte a prímet. A túloldalon a Bucks ásza, Jannisz Antetokunmpo 28 ponttal zárt, de az első félidőben 12 mezőnykísérletéből csak kettő ért célba.

NBA, RÁJÁTSZÁS

FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ

NYUGAT

Memphis Grizzlies–Golden State Warriors 106–101.

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–1.

KELET

Boston CelticsMilwaukee Bucks 10986.

Az állás: 11.

(Borítókép: Justin Ford / Getty Images)

Rovatok