Index Vakbarát Hírportál

Még egy hétig biztosan nem játszhat a Real Madrid magyarja

2022. október 14., péntek 15:25

Hanga Ádám jövő héten már pályán edzhet, a rákövetkező héten pedig reményei szerint ismét játszhat a Real Madrid kosárlabdacsapatában.

A magyar válogatott kulcsembere a tavaly február óta visszatérő combizomsérülésével kapcsolatban a közmédiának elmondta: túl optimista várakozás volt, hogy szeptember végére, a spanyol szuperkupára már teljesen felépüljön, így ott az elődöntőben alig hárompercnyi játékot követően ismét megsérült – idézte fel a Magyar Távirati Iroda. Hozzátette: ezt követően az orvosok hosszabb, minimum négyhetes rehabilitációt javasoltak.

„Most tartok a harmadik hétnél, így valószínűleg még jövő hét végén sem tudok pályára lépni. De közben elkezdhetem már a pályás edzéseket, mert eddig kizárólag erősítő gyakorlatokat végeztem, emellett a pihenésen volt a hangsúly. Szépen haladok a rehabilitációval” – mondta az MTI által idézett kosaras.


Hanga megjegyezte: játékosként úgy érzi, mintha legalább fél éve sérült lenne, és nehéz megélnie, ahogy társai nélküle kezdték el az idényt. Kiemelte: edzőjével is beszélt már, aki nagyon várja a visszatérését, de tisztában van vele, hogy erre nem kerülhet sor idő előtt, mert akkor ismét kockáztatják a sérülést.

A Real Madrid kosárlabdacsapata a szezont a spanyol szuperkupa megnyerésével indította – a négycsapatos torna döntőjében hosszabbításban múlta felül a Barcelonát –, majd a bajnokságban háromszor, az Euroligában egyszer nyert, mielőtt a legrangosabb nemzetközi kupasorozat csütörtöki játéknapján elszenvedte első vereségét a 2022–2023-as idényben: a katalán rivális otthonában 75–73-ra maradt alul.

A madridi csapat jövő vasárnapig még négy mérkőzést játszik.

Rovatok