Index Vakbarát Hírportál

Óriási bajban az alapszakasz győztese, a kiesés szélére sodródott

2023. április 25., kedd 09:41

A kiesés szélére sodródott az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában, miután a négy nyert meccsig tartó párharcban már 3–1-re vezet a Miami Heat.

Visszatérhetett a pályára Jannisz Antetokounmpo, a Milwaukee Bucks legnagyobb sztárja, miután a párharc második és harmadik mérkőzését sérülés miatt kihagyta, de ez sem volt elegendő csapatának a sikerhez. Pedig sokáig úgy tűnt, hogy a szenzációs mérkőzést játszó Antetokounmpo vezetésével kiegyenlíti a széria állását az alapszakaszgyőztes Milwaukee, de aztán 

a negyedik negyedben Jimmy Butler, a Heat sztárja kezébe vette a dolgokat, és szédületes teljesítményével megszerezte a győzelmet csapatának. 

Jimmy Butler 56 pontig jutott, amely karriercsúcsot jelent számára, és 28 dobásából 19 landolt sikeresen a gyűrűben. Így nem volt elegendő a másik oldalon Brook Lopez 36 egysége, vagy Antetokounmpo tripla duplája: a görög szörny 26 pont mellett 10 lepattanót és 13 gólpasszt tett bele a közösbe, mindhiába. Így a Miami már 3–1-re vezet a négy nyert mérkőzésig tartó párharcban, és az alapszakasz győztese a kiesés szélére sodródott. 

A játéknap másik mérkőzésén szintén 3–1-es előnybe került a Los Angeles Lakers, mivel a kaliforniaiak hosszabbítás után, 117–111-re győzték le a Memphis Grizzlies csapatát. A találkozón LeBron James első rájátszásban elért 20 pont és 20 lepattanós teljesítményét jegyezhettük fel, egészen pontosan 22 egység, 20 lepattanó és hét gólpassz fűződik a nevéhez. 

Rajta kívül memphisi oldalon Desmond Bane 36 pontos teljesítménye említésre méltó, de társai annyira ezúttal nem voltak eredményesek, Ja Morant csak 19 pontig jutott, így a vendégek szemszögéből vereség lett a vége a második kaliforniai mérkőzésnek is. Továbbjutási reményeiket a következő, hazai találkozón tarthatják életben. 

NBA, rájátszás, első kör

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok