Index Vakbarát Hírportál

Butler ellen ezúttal sem volt ellenszer, idegenben nyert a Miami

2023. május 18., csütörtök 08:46

Az NBA rájátszásában bombaformában kosarazó Jimmy Butler a főcsoportdöntőben sem akar lassítani: a Miami Heat sztárja a Boston elleni párharc első meccsén idegenben vezette 123–116-os győzelemre csapatát.

Bár a Celtics az első két negyedben jobbnak bizonyult és a félidőben hét ponttal vezetett a Heat ellen, a harmadik játékrészben a vendégek megrázták magukat: 

olyannyira, hogy 21-gyel nyerték azt a negyedet, méghozzá 46 pontot dobva, amely franchise-rekord a klub történetében!

Az utolsó periódusban nem is engedték ki a kezükből a győzelmet, így végül 123–116-os sikerrel kezdték a négy győzelemig tartó párharcot és a floridai alakulat tette meg az első lépést a nagydöntő felé.

Butler 35 pontot szerzett, emellett kiosztott hét asszisztot és leszedett hat lepattanót, ezzel az összecsapás legeredményesebb játékosának bizonyult. A hazaiaktól Jayson Tatum jutott 30 pontig, ez azonban ezúttal kevésnek bizonyult. Két nap múlva jöhet a folytatás, ugyancsak Bostonban. 

A Nyugati főcsoport fináléjának első meccsén az első kiemelt Denver Nikola Jokics tripla duplájának is köszönhetően győzte le a Los Angeles Lakerst, így abban a párharcban a Nuggets várhatja előnyről a második mérkőzést.

 

Rovatok