Index Vakbarát Hírportál

A Bayern München is vinné a magyar válogatott sztárját

2023. június 26., hétfő 09:47

Előrehaladott tárgyalásokat folytat a Bayern Münchennel Hanga Ádám – írja Matteo Andreani kosárszakíró. A 34 esztendős játékos távozását a hétvégén jelentette be az Euroliga-győztes, a spanyol ligában második helyen zárt Real Madrid.

Hanga madridi búcsúja a szezon végeztével vált biztossá, miután a klub illetékesei értesítették a magyar válogatott játékost, nem kívánnak élni a szerződésében foglalt opcióval, így két idény után szabadon távozhat Madridból.

A klub szombaton rövid közleményben tudatta, hogy a felek együttműködése megszűnt, egyúttal köszönetet mondott a játékosnak, és minden jót kívánt neki a jövőre. Hanga az Euroliga-diadal mellett bajnokságot és kétszer spanyol szuperkupát nyert a Reallal.

A játékost az elmúlt napokban az Euroliga-döntős Olympiakosszal boronálták össze, ám spanyol sajtóhírek szerint a Bayern München érdeklődése is erős. Sőt, ahogyan arról a spanyol Matteo Andreani a Twitteren értekezett, a német klub előrehaladott tárgyalásokat is folytat Hanga képviselőivel.

A Bayern eddig ötször nyert német bajnokságot, a legutóbbit a 2018–2019-es szezonban. A most véget ért idényben a Német Kupát elhódította a bajor sztárcsapat. A 2022–2023-as bajnoki idényben az alapszakaszt harmadik helyen zárta, a rájátszás elődöntőjében a későbbi aranyérmes Ulmmal szemben maradt csak alul.

Hanga eddigi pályafutása során Olaszországban és Spanyolországban légióskodott csak. 

Rovatok