Index Vakbarát Hírportál

A francia szörny ezúttal nem kegyelmezett, letette névjegyét

2023. július 10., hétfő 10:15

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) nyári ligájának legutóbbi játéknapján az idei játékosbörzén elsőként kiválasztott Victor Wembanyama 27 pontig, 12 lepattanóig és három blokkig jutott a Portland TrailBlazers elleni mérkőzésen.

Először tette le a névjegyét a tengerentúlon a francia szörny becenévre hallgató Victor Wembanyama, miután első mérkőzésén nem tudta bizonyítani zseniális adottságait. A 19 éves óriás ezúttal nem hibázott, 14 mezőnykísérletéből kilenc a gyűrűben landolt, 27 pontot, 12 lepattanót és három blokkot tett bele a közösbe. Csapata, a San Antonio Spurs fiatal sztárjának domináns teljesítménye ellenére sem győzött, a Portland öt ponttal jobbnak bizonyult elsősorban a G-Legaue-ből érkező Michael Devoe 29 pontjának köszönhetően.

A játéknap további mérkőzésein kimagasló teljesítmény nyújtott a Houston Rockets másodéves csillaga. Jabari Smith Jr. 38 pontot dobott 13/25-ös mezőnymutatóval, mellyel megmutatta, igazából semmi keresnivalója nincs már a nyári ligában. Mellette a szintén tavaly draftolt Tari Eason 26 pontot dobott kilenc lepattanóval, a Rockets pedig magabiztosan nyert a Detroit ellen.

Sikert könyvelhetett el még az Atlanta Hawks, a New Orleans Pelicans, a Washington Wizards, a Brooklyn Nets, a Los Angeles Lakers és a Cleveland Cavaliers is.

Rovatok