Index Vakbarát Hírportál

A magyar kosárválogatott kétpontos vereséggel kezdett Lengyelországban

2023. augusztus 13., vasárnap 15:50

A magyar férfi kosárlabda-válogatott első mérkőzésén 83–81-re kikapott a házigazda Lengyelországtól vasárnap a Gliwicében zajló olimpiai előselejtező tornán – tudósított a Magyar Távirati Iroda

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese a bokasérüléssel küzdő Vojvoda Dáviddal állt fel, és az Alba Fehérvár vezére révén 19–15-re elhúzott. A házigazdák azonban 31–29-nél átvették a vezetést, a nagyszünetben 38–32 volt az állás.

Térfélcsere után 15 pontra nőtt a hazaiak előnye, de ekkor Perl Zoltán vette a vállaira a csapatot, amely egy 21–5-ös rohammal 60–59-es vezetésről kezdte az utolsó játékrészt. A hajrá szorosan alakult, de a lengyelek diadalmaskodtak. A nemzeti csapat legjobbja Perl lett 24 ponttal.

A magyarok a nyolccsapatos előselejtező B csoportjában hétfőn a portugálokkal, szerdán pedig a bosnyákokkal csapnak össze. A kvartettekből továbbjutó két-két csapat számára az elődöntőket pénteken rendezik, a döntőre pedig jövő vasárnap kerül sor. A tornagyőztes folytathatja februárban az olimpiai selejtezőben – tekintett előre az MTI.

Rovatok