Index Vakbarát Hírportál

Összeesett és meghalt a korábbi NBA-játékos

2023. szeptember 14., csütörtök 09:55

Tengerentúli híradások jelentették, hogy 42 éves korában tragikus hirtelenséggel meghalt Brandon Hunter, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) egykori játékosa.

A Boston Celtics és az Orlando Magic csapataiban megfordult kosárlabdázó halálának körülményeit nem hozták nyilvánosságra, de mindenkit sokkoltak a történtek. Hunter anyósának nyilatkozata szerint a tragédia az úgynevezett „hot jóga” közben történt, amely egy jógafajta, amit 36-38 fokra felfűtött teremben végeznek. 

Ennek viszont nem lehet tulajdonítani halálának okát, mivel a korábbi élsportoló rendszeresen járt erre a jógára, míg fizikailag remek állapotban volt, soha nem volt egészségügyi problémája ezen foglalkozás közben. 

A 201 centis Hunter még 2003-ban került a világ legerősebb bajnokságába, a Boston Celtics draftolta a játékosbörze második körében. Első idényében 36 mérkőzésen szerepelt a bostoniaknál, majd az Orlando Magic kötelékébe került, ott viszont egy alkalommal sem volt a kezdőcsapat tagja. 

Az NBA-n kívül kosárlabdázott Európában, azon belül Olaszországban, Görögországban, Izraelben, Törökországban, Lettországban, Németországban, Franciaországban, míg a dél-amerikai kontinensen is megfordult egy uruguayi csapatban. 42 éves korában érte a halál. 

Rovatok