Index Vakbarát Hírportál

A Lakers sztárjának utolsó pillanatos büntetője döntötte el a drámai mérkőzést

2023. november 20., hétfő 10:31

Az észak-amerikai profi kosárlabda-liga (NBA) legutóbbi játéknapján a Los Angeles Lakers drámai végjátékban, mindössze egy LeBron James-büntetőnek köszönhetően kerekedett felül a Houston Rockets csapatán, míg a Philadelphia 76ers újabb magabiztos győzelmet aratott.

Kilenc mérkőzést rendeztek az NBA vasárnapi játéknapján, amelyen LeBron James kimagasló produkciót nyújtott, és győzelemre vezette a Los Angeles Lakerst. A házigazda kaliforniaiak az egyébként a vártnál jobb formát mutató Houston Rockets ellen játszottak, és az első két negyedben még a vendégek álltak jobban, igaz, csak néhány ponttal. A harmadik negyedben viszont eljött a fordulat, 32–20-ra nyerte e játékrészt a Lakers, de ez sem volt elegendő a magabiztos győzelemhez.

Végül az utolsó másodpercben, 104–104-es állásnál LeBron James büntetője döntötte el a mérkőzés sorsát, aki egyébként 37 ponttal, hat lepattanóval és nyolc assziszttal vette ki a részét a sikerből. Csapattársa, Anthony Davis 27 pontot szerzett, emellett pedig tíz lepattanót és három gólpasszt számlált.

A játéknap további mérkőzésein a Philadelphia 76ers magabiztos győzelmet aratott a Brooklyn Nets otthonában, a Boston Celtics is folytatta remek szereplését, így jelenleg e két együttes áll a keleti konferencia élén. Az éjszaka tartogatott kétszeri hosszabbításos mérkőzést is, a Utah Jazz és a Phoenix Suns csatája húzódott el, de végül utóbbi került ki győztesen, és nyert 140–137-re.

NBA, ALAPSZAKASZ

Rovatok