Index Vakbarát Hírportál

A történelem egyik legjobb játékosa eltörte a csípőjét, kórházba került

2023. december 17., vasárnap 14:46 | aznap frissítve

Kareem Abdul-Jabbar, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) történetének második legtöbb pontot szerző játékosa kórházba került, miután egy koncerten elesett, és eltört a csipője.

A 76 éves, hatszoros NBA-bajnok legendás kosárlabdázó egy meg nem nevezett pénteki koncerten esett el, aminek következtében eltört a csípője. A Milwaukee Bucks és a Los Angeles Lakers korábbi játékosát kórházba szállították, de állapota stabil. 

Mindannyian nagyon hálásak vagyunk a Kareemnak nyújtott támogatásért, különösen a Los Angeles-i tűzoltóságnak, amely a helyszínen segített neki, valamint a csodálatos orvosi csapatnak és a UCLA kórház orvosainak, akik most nagyon vigyáznak rá

– idézi a CNN Deborah Moralest, aki a legendás sportoló régi üzlettársa.

Abdul Jabbar még 1969-ben kezdte NBA-pályafutását a Milwaukee Bucksnál, két évvel később pedig első bajnoki címét ünnepelhette. Karrierje további részében, a Los Angeles Lakers mezében öt bajnoki gyűrűt nyert, míg 34 éven keresztül vezette 38 387 ponttal az NBA örökös pontlistáját. Idén februárban viszont LeBron James megelőzte, és visszacsúszott a második helyre a ranglistán. 

Rovatok