Index Vakbarát Hírportál

Fél évtizede tartó, őrületes sorozat szakadt meg éjszaka

2023. december 18., hétfő 12:03 | aznap frissítve

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján a Golden State Warriors idgenben győzte le a Portland Trail Blazers csapatát, a vendégek sztárja, Stephen Curry 268 mérkőzésre nyúló sorozata viszont megszakadt. A játéknap további mérkőzésein magabiztos győzelmet aratott a New Orleans Pelicans, a Milwaukee Bucks pedig az első félidőben döntötte el a Houston Rockets elleni mérkőzést.

A második negyed jelentette a különbséget a Portland Trail Blazers–Golden State Warriors NBA-mérkőzésen, mivel ebben a periódusban a vendégcsapat 12 ponttal szerzett többet riválisánál, amely megalapozta sikerét. Az alapszakaszban eddig felemás teljesítményt nyújtó kaliforniaiak legeredményesebb játékosa Klay Thompson volt 28 ponttal, míg a másik oldalon Jerami Grant 30 egységet szerzett, mindhiába. A Golden State 118–114-re nyert, az alapszakaszban 12. győzelmét aratta. 

A Warriors sztárja, Stephen Curry kifejezetten gyenge produkciót nyújtott, mindössze 7 pontot szerzett, a triplavonalon túlról pedig 8 kísérletéből egy sem landolt a gyűrűben, így megszakadt 268 mérkőzés óta tartó sorozata. A 35 éves irányítóval utoljára 2018 decemberében fordult elő, hogy sikeres tripladobás nélkül hozzon le egy mérkőzést, azóta 268 találkozón legalább egy alkalommal távolról mindig a gyűrűbe talált, ez a sorozat szakadt most meg. 

Érdekesség, hogy a 268 mérkőzéses sorozat toronymagasan az NBA történetének rekordja, míg ezen a listán a második hely is Curry nevéhez fűződik: 2014 és 2016 között egymás után 157 mérkőzésen volt eredményes távolról a Warriors irányítója. A jelenleg aktív, leghosszabb sorozat Damian Lillardhoz fűződik, aki zsinórban 101 meccsén dobott legalább egy triplát. 

A játéknap további mérkőzésein a Milwaukee Bucks az első félidőben kialakított előnyének köszönhetően nyert a Houston Rockets ellen, míg a New Orleans Pelicans 146–110-re nyert a San Antonio Spurs otthonában. 

KOSÁRLABDA, NBA, ALAPSZAKASZ

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok