Index Vakbarát Hírportál

Vége a vesszőfutásnak, 28 vereség után nyert ismét mérkőzést a Detroit

2023. december 31., vasárnap 11:24

A Detroit Pistons sorozatban 28 vereség után nyert ismét az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA). A játéknap további mérkőzésein a Minnesota Timberwolves elrontotta LeBron James születésnapját, míg a szlovén varázsló, Luka Doncic a Golden State Warriors otthonában vezette győzelemre a Dallast.

A liga leghosszabb vereségi szériáját beállító csapat szombaton 129–127-re legyőzte odahaza a Toronto Raptorst, ami után nagy érzelmek szabadultak el az öltözőben.

A fiúk kiabáltak, én pedig sírtam. Hihetetlen boldogság ez

– jelentette ki Monty Williams vezetőedző, akinek tanítványai október elején nyertek legutóbb. A 2004-ben NBA-bajnok Detroit csütörtökön Bostonban állította be minden idők leghosszabb vesszőfutását: ezt megelőzően a Philadelphia kapott ki a 2014/2015-ös és a 2015/2016-os szezonon átívelően egymás után 28-szor.

Az összes amerikai profi ligát tekintve csak a – ma Arizona Cardinals néven működő – Chicago Cardinals amerikaifutball-csapata produkált ennél hosszabb, 29-es vereségsorozatot, még 1945-ben.

A Minnesota Timberwolves 108–106-os sikerrel rontotta el a szupersztár LeBron James 39. születésnapját. A Los Angeles Lakers ásza három másodperccel a vége előtt egy triplával kiegyenlített, de a videózás után a bírók kétpontosnak minősítették a találatot. A 26 pontos James igencsak zokon vette az ítéletet:

„Egyértelműen a vonal mögött volt a lábam, még Stevie Wonder is látta. A bírók nem tudtak dönteni, aztán ötezer kilométerrel arrébb a New Jersey-i videóközpontban a sonkás szendvicset evő fickók ezt találták ki” – dühöngött az NBA legeredményesebb dobója.

A nap slágermeccsén a Dallas Mavericks a 39 pontos Luka Doncic vezérletével diadalmaskodott 132–122-re a Golden State Warriors vendégeként. A San Franciscó-iak klasszisa, a triplarekorder Stephen Curry csak 25 pontig jutott.

NBA, ALAPSZAKASZ

 (Borítókép: Getty Images)

Rovatok