Index Vakbarát Hírportál

Olyan szerződést kötöttek az NBA-ben, amitől mindenkinek leesett az álla

2024. január 10., szerda 10:19

Egybehangzó amerikai sajtóhírek szerint Erik Spoelstra rekordösszegű szerződéshosszabbításban állapodott meg az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Miami Heat együttesével.

Az ESPN értesülése szerint Spoelstra további nyolc évre kötelezte el magát a klub mellett, ezen időszak alatt pedig 120 millió dollárral gazdagodhat.

Spoelstra másfél évtizede tölti be a vezetőedzői pozíciót a klubnál, de már a 2000-es évek előtt is a franchise kötelékébe tartozott, folyamatosan lépkedett előre a ranglétrán.

A Fülöp-szigeteki származású szakember 1997 és 2008 között a Heat asszisztens edzője és tehetségkutató szakosztályának igazgatója volt, majd 2008 áprilisában a legendás Pat Riley-tól vette át a vezetőedzői posztot.

Spoelstra 24 éves volt, amikor Miamiba érkezett. Most 53 éves, már három bajnoki gyűrűje van, ebből kettőt a Miami vezetőedzőjeként szerzett.

Spoelstra a liga második leghosszabb ideje hivatalban lévő edzője a San Antonió-i Gregg Popovich mögött. Karrierje alatt eddig több mint 700 győzelmet aratott a Miamival, amivel máris beírta magát az amerikai sporthistóriába.

Spoelstra ebben az olimpiai ciklusban segédedzőként tevékenykedik az amerikai férfi kosárlabda-válogatott mellett, és tagja lesz Steve Kerr stábjának a nyári párizsi játékokon. Utána pedig lehetséges, hogy vezetőedzőként irányíthatja a válogatottat a 2028-as, hazai rendezésű Los Angeles-i játékokon.

Rovatok