Index Vakbarát Hírportál

Leszállt egy földönkívüli a kosárlabdapályán

2024. január 11., csütörtök 06:36

Victor Wembanyama dúskál a ragadványnevekben. A San Antonio Spurs 224 centis, 244 centis fesztávolsággal rendelkező, 20 éves újonca volt már unikornis, vagyis egyszarvú, de ezt nem szereti, ő inkább földönkívülinek (alien) tartja magát. Csütörtök hajnalban végképp rászolgált erre a becenévre, mert a klub történetében legfiatalabbként tripla-duplát csinált (16 pont, 12 lepattanó, 10 gólpassz) a Detroit Pistons ellen 130–108-ra megnyert NBA-kosármeccsen.

Victor Wembanyama legutóbbi bravúrjának értékét növeli, hogy mindössze 21 percnyi játékkal teljesítette élete első tripla-dupláját, ráadásul úgy, hogy egyetlen eladott labdája sem volt. Gregg Popovich, a Spurs veterán mestere óvatosan adagolja a játékperceket ifjú csillagának, nem akarja, hogy túlerőltesse magát. Különben sem lenne sok értelme, hiszen a csapat 6 győzelemmel és 30 vereséggel messze leszakadva sereghajtó a nyugati főcsoportban, nincs esélye a playoffba kerülésre. 

Így zsákolja be az alley-oop passzt egy alien, aki 224 centis, és kiterjesztett karjain a két középső ujj begye között 244 centi a távolság:

Ezzel a gólpasszal lett meg Wembanyama élete első tripla-duplája az NBA-ben, pár nappal huszadik születésnapja után:

További legek: Wembanyama a legfiatalabb center az egész NBA történetében, aki megcsinálta a tripla-duplát, továbbá a második legrövidebb idő alatt, 21 percnyi játékkal érte el ezt a bravúrt a 21 perc alatt tripla-duplázó Russell Westbrook után. 

Wembanyama egyik-másik asszisztja olyan volt, mintha tényleg egy alien kézbesítette volna:

Lehet ezt még fokozni? Persze hogy lehet, ha az embert Victor Wembanyamának hívják. Íme egy kötényben pattintott gólpassz Julian Champagnie-nek:

Hát még ha jó csapatban játszana!

Rovatok