Index Vakbarát Hírportál

Vacsora közben szívrohamot kapott és meghalt az NBA-csapat másodedzője

2024. január 17., szerda 22:10

Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Golden State Warriors másodedzője, Dejan Milojevics vacsora közben szívrohamot kapott, helyi idő szerint szerda reggel pedig életét vesztette. A szakember 46 éves volt.

Tragikus hír rázta meg a világ legerősebb kosárlabda-bajnoksága – tehát az NBA – világát. A hatszoros NBA-bajnok Golden State Warriors másodedzője, Dejan Milojevics a kedd esti, játékosokkal közös vacsorán kapott váratlanul szívrohamot. A szakembert azonnal kórházba szállították, míg a szerda este esedékes, Utah Jazz elleni alapszakasz mérkőzést elhalasztották.

A kaliforniai csapat szerdai közleménye szerint az orvosok mindent megtettek a másodedző életének megmentése érdekében, de nem jártak sikerrel, Dejan Milojevics helyi idő szerint szerda reggel meghalt. A szerb szakember 46 éves volt.

Teljesen le vagyunk sújtva. Ez egy sokkoló, tragikus hír mindenki számára, aki bármilyen kapcsolatban állt, vagy áll jelenleg csapatunkkal. Dejan volt az egyik legéletvidámabb, legenergikusabb kollégám, akivel valaha dolgoztam. Nem ismerek olyan embert, aki nála több örömet és jókedvet csempészett volna a mindennapokba. Osztozunk felesége, Natasa, és két gyermeke, Nikola és Masa fájdalmában ebben a rendkívül nehéz időszakban

– mondta Steve Kerr, a Golden State Warriors vezetőedzője.

Milojevics harmadik szezonját teljesítette a Warriors kispadján másodedzőként, így tagja volt a 2022-es bajnokcsapatnak. 2021-ben a KK Buducnost vezetőedzője volt Montenegróban. Milojevics aktív pályafutása során legjobb eredményeit az Adriatic Ligában érte el, három alkalommal a bajnokság legértékesebb játékosának választották – 2004 és 2006 között.

Rovatok