Index Vakbarát Hírportál

Újabb kiábrándító vereséget szenvedtek LeBron Jamesék

2024. január 30., kedd 09:22

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Los Angeles Lakers a Houston Rockets otthonában szenvedett kiábrándító vereséget, míg a városi rivális Clippers Clevelandben égett meg. A nyugati élcsapatok rangadóját az Oklahoma City Thunder és a Minnesota Timberwolves között utóbbi nyerte hét ponttal.

Egyre forróbb a kispad Darvin Ham, a Los Angeles Lakers vezetőedzője alatt, mivel csapata azok után, hogy a Golden State Warriors otthonában bravúrnak nevezhető győzelmet aratott, a nyugati középcsapat Houston Rockets ellen újra leszerepelt. A kaliforniaiak már az első negyedet több mint 10 egységgel bukták el, majd a félidőben 18 pontos hátrányban találták magukat. LeBron Jamesék az utolsó felvonásban csak kozmetikáztak az eredményen, de összességében rendkívül sima vereséget szenvedtek – így 24 győzelmük mellett immár 24 vereségnél tartanak az alapszakaszban.

Pórul járt a Lakers városi riválisa, a Clippers is, amely az utóbbi hetek legjobb formában lévő csapata, de most 10 ponttal alulmaradt a Cleveland Cavaliers otthonában. A nap rangadóján bemutatkozott a Milwaukee Bucks kispadján Doc Rivers, de csapata elbukott a Nikola Jokics vezette Denver Nuggets otthonában. 

A Philadelphia 76ers nélkülözte a nemrégiben még 70 pontot szerző Joel Embiidet, nem bírta el hiányát, és vereséget szenvedett a Portland Trail Blazers ellen. A nyugati élcsapatok rangadóját, tehát az Oklahoma City Thunder és a Minnesota Timberwolves csörtéjét utóbbi nyerte hét ponttal. 

NBA, ALAPSZAKASZ

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok