Index Vakbarát Hírportál

Katasztrofális zárónegyed a Buckstól, kétszeri hosszabbítás döntött Oklahomában

2024. február 5., hétfő 10:41

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján újabb vereséget szenvedett Doc Rivers irányításával a Milwaukee Bucks, míg a bajnoki címvédő Denver Nuggets a kezdeti bizonytalan játéka ellenére végül magabiztosan győzte le a Portland Trail Blazerst. Az Oklahoma City Thunder kétszeri hosszabbításban győzte le a Toronto Raptorst.

Megint nem Jannisz Antetokounmpón, a Milwaukee Bucks görög sztárján múlott csapata győzelme. A korábbi kétszeres alapszakasz-MVP 33 pontot, 13 gólpasszt és 7 lepattanót jegyzett szűk 40 perc játék alatt a Utah Jazz ellen, de ennyi közel sem volt elég a sikerhez. Doc Rivers irányítása alatt egyelőre nem találja ritmusát a Bucks, mindössze egy győzelmet aratott három vereség mellett.

A vasárnap esti találkozón három negyeden keresztül közel fej fej mellett haladtak a felek, de a negyedik játékrészben szétesett a vendég Milwaukee játéka, mindössze 13 pontot szerzett, amelyre 40 egység érkezett az ellenféltől, így sima vereség lett a vége. 

A Milwaukee Bucks vereségével visszaesett a keleti konferencia harmadik helyére – 33 győzelem és 17 vereséggel a neve mellett –, míg a Utah Jazz közelít az 50 százalékos mérleghez, jelenleg 25 győzelmet aratott 26 vereség ellenében. 

A játéknap további mérkőzésein a bajnoki címvédő Denver Nuggets az első negyedet még 12 ponttal elbukta a Portland Trail Blazers ellen, de ezt követően Nikola Jokicsék összekapták magukat, és végül könnyed győzelmet arattak. A szerb óriás 29 szerzett pontja mellett 8 lepattanót és hét gólpasszt tett a közösbe. 

A Memphis Grizzlies 13 játékosát volt kénytelen nélkülözni sérülések miatt a Boston Celtics ellen, így összesen 8 játékossal állt ki vasárnap este. Ennek értelmében hatalmas volt az erőfölénye a bostoniaknak, ami a végeredményben is megmutatkozott, egy pillanatig sem volt esélye a Grizzliesnek: a Celtics 131–91-re nyert. 

A nyugati élcsapat Oklahoma City Thunder a vártnál ugyan nehezebben, de kétszeri hosszabbításban legyőzte a Toronto Raptorst, míg a Los Angeles Clippers is sikert aratott keleti riválisa, a Miami Heat otthonában. 

NBA, ALAPSZAKASZ

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok