Index Vakbarát Hírportál

Elaludtak a celebek a nézőtéren, megállt az idő Los Angelesben

2024. március 17., vasárnap 07:36

Helyenként kabaréba illő jelenetekkel tarkított kosárlabda-mérkőzésen a Golden State Warriors 128–121-re legyőzte a Los Angeles Lakerst a Crypto.com Arenában, és ezzel utolérte a tabellán ősi riválisát. Hiába dobott LeBron James idénycsúcsot jelentő 40 pontot, Anthony Davis korai sérülését nem tudta átvészelni a házigazda. Stephen Curry bokasérülése után visszatért, és 31 pontjával csapata legjobbjának bizonyult.

Mindkét csapat a legjobb összeállításában készült a Los Angeles Lakers–Golden State Warriors NBA-rangadóra. A vendégeknél felépült kisebb bokasérüléséből Stephen Curry, aki csütörtökön töltötte be a 36-ot, de a Warriors első 17 pontján ketten osztoztak, Jonathan Kuminga és Andrew Wiggins. A karrierje 1480. meccsét játszó LeBron James belelendült, gyorsan bevágott két triplát, és már tíz pontnál járt százszázalékos dobóteljesítménnyel, amikor 2520-as Lakers-vezetésnél Steve Kerr, a Warriors edzője kénytelen volt időt kérni.

Nem csoda, hiszen addigra a hazai kezdő ötös valamennyi tagja betalált már. A Warriorst a kispadról beszálló Klay Thompson 8 pontja tartotta úgy-ahogy versenyben, de így is 3630-as hazai vezetéssel zárult az első negyed. Viszont aggodalomra adott okot a Lakersnél, hogy belekaptak Anthony Davis bal szemébe (konkrétan Trayce Jackson-Davis), és azzal nem is látott, mert teljesen bedagadt.

Thompson meglepetésre remekelt, zsinórban 13 pontot dobott, és már 18-nál járt összességében.

Igaz, James meg 16-nál. A negyed közepén végre Curry is megszerezte első kosarát, 48–44-nél Darwin Ham, a Lakers edzője időt kért. 

Apró kosárlabda-történeti kuriózum: LeBron James és Stephen Curry ugyanabban az akroni (Ohio) kórházban született, csak négy év eltéréssel...

Apropó Curry. A Warriors 30-asa bedobta első tripláját is, és Kuminga zsákolásával a San Franciscó-iak utolérték ellenfelüket (51–51).

Nagyszünetre 6766-os Golden State-vezetéssel vonultak a csapatok, meglátszott a „félszemű” Davis hiánya a Lakers palánkok alatti teljesítményén.

22:17 volt a leszedett lepattanók aránya a mezőny legalacsonyabb csapata, a Warriors javára.

Thompson 21, Kuminga 17, Curry 13 pontnál tartott ekkor, a másik oldalon Jamesnek 18, D'Angelo Russellnek 14, Rui Hachimurának 10 pontja volt. 

A harmadik negyed elején nem estek be a Lakers hármasai, és 6874-nél Ham kénytelen volt időt kérni. Curry nagyon elkapta a fonalat, már 26 pontnál járt, 9179-re vezetett a Warriors.

 Úgy, hogy az első játékrész végén még nulla pontos volt!

Igaz, James sem maradt el tőle, és 9184-nél Kerr kérte ki az idejét. Hihetetlenül izgalmas volt a meccs, káprázatos egyéni teljesítményekkel. A negyed 10293-as vendégvezetéssel fejeződött be, hárman is 20 pont fölött teljesítettek a Warriorsból: Curry 27, Thompson 23, Kuminga 21. 

A nézőtéren is sztárparádé volt, Novak Djokovics, Kim Kardashian, Ben Affleck és Jennifer Lopez is kíváncsi volt a kaliforniai derbire. Nole csak azért lehetett ott a Crypto.com Arenában, mert kikapott az Indian Wells-i torna harmadik fordulójában.

Már csak hét és fél perc volt hátra, amikor 113101-re elhúzott a Warriors Thompson újabb hármasával, amire viszont James 2+1-gyel felelt. A vén csataló nagyon belejött, már 33 pont állt a neve mellett. Nagyon hiányzott Davis jelenléte, hihetetlen módon támadó lepattanókat szereztek a vendégek, és 120112-nél megint jött a hazai időkérés 4:37-tel a vége előtt. De James nem adta föl, 124–120-ra felhozta a Lakerst egy hihetetlen triplával, igaz, a sarka az oldalvonalon volt, ahogy a lassítás leleplezte. Mindegy is, már 41 pontnál tartott. Vagy mégsem? Jött a VAR, és elvették a kosarat a Lakerstől, maradt a 124–117 – 1:47-tel a befejezés előtt. 

Aztán kabaréba illő jelenetek következtek, challenge-ek, játékmegszakítások követték egymást, nem lehetett tudni, miért áll az óra. A valóságban 16 perc telt el, miközben a mérkőzés óráján mindössze 15 másodperc pergett le!

A celebek már halálra unták magukat a pálya széli méregdrága üléseiken, volt, aki majdnem elaludt. Például Ben Affleck.

Végül a hajrá a vendégeké volt, és a Warriors 128121-re győzött, ezzel utolérte a tabellán a Lakerst. A Golden State mérlege 35/31, a Lakersé 36/32. 

Golden State Warriors–Los Angeles Lakers 128–121

Legjobb dobók: Curry 31, Thompson 26, Kuminga 23, Wiggins 16, ill. James 40, Russell 23, Hachimura 14. 

Rovatok