Index Vakbarát Hírportál

A Király is a fedélzeten, a világ legnagyobb sztárjaival támadnak az amerikaiak

2024. április 16., kedd 11:46

Napokon belül hivatalossá válhat az, amiről már hónapok óta beszélnek a tengerentúlon: a Team USA, tehát az Egyesült Államok kosárlabda-válogatottja története talán legerősebb összeállításában készül Párizsba, a nyári ötkarikás játékokra. Minden bizonnyal a keret tagja lesz a „Király” LeBron James, aki pályafutása utolsó olimpiáján léphet pályára.

Még a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes Team USA kereténél is erősebb összeállításban szállhat harcba a végső győzelemért az Egyesült Államok kosárlabda-válogatottja Párizsban, pedig 16 évvel ezelőtt a csapat tagja volt többek között Kobe Bryant, Carmelo Anthony vagy a torna pontkirálya, Dwayne Wade is. 

A világ legerősebb bajnoksága, az NBA egyik legjobban értesült bennfentese, Adrian Wojnarowski arról számolt be, hogy összeállt a Team USA kerete a nyáron esedékes párizsi olimpiára. A csapat tagja a pályafutása utolsó ötkarikás játékára készülő LeBron James, valamint az a Stephen Curry is, aki sportága korszakos tehetsége, olimpián viszont még nem szerepelt. Wojnarowski összesen 11 játékost nevezett meg, akik egészen biztosan pályára lépnek a francia fővárosban. 

A keretben Joel Embiid az egyetlen klasszikus center, de Bam Adebayo, valamint Anthony Davis is rendelkezésre állhat ötös poszton. Kevin Durant negyedik olimpiai aranyérmét nyerheti a Team USA tagjaként, amellyel egyedüli rekordtartó lehet Carmelo Anthonyt megelőzve. Érdekesség, hogy a 2023-as világbajnokságon mindössze negyedik helyezett amerikai csapatból két játékos, Tyrese Haliburton és Anthony Edwards lehet ott Párizsban. 

Az olimpiára 12 játékost lehet nevezni, az utolsó kiadó helyre pedig a bennfentesek értesülései szerint a Los Angeles Clippers sztárja, Kawhi Leonard lehet a legesélyesebb, de csapattársa, Paul George is reálisan pályázik a „párizsi kvótára”. 

Mint ismert, Steve Kerr, az amerikai válogatott szövetségi kapitány utolsó világeseményére készül a Team USA élén, mivel az olimpiai után átadja a stafétabotot a kispadon. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok