Index Vakbarát Hírportál

Kézközépcsonttörés miatt véget ért a magyar válogatott kulcsjátékosának szezonja

2024. április 19., péntek 15:10

Kézközépcsonttörése miatt – saját bevallása szerint – nagy valószínűséggel véget ért az idény a magyar válogatott kosárlabdázó Hanga Ádám számára.

A keddi edzésen kaptam egy ütést a kezemre, teljesen ártalmatlan szituáció volt, harcoltunk a labdáért, az én kézfejem felfelé mozgott, a csapattársam könyöke pedig lefelé: a kettő megtalálta egymást, a kézközépcsontom pedig sajnos kettétört

– idézte fel az esetet az M1 aktuális csatorna megkeresésére a szerb Crvena zvezda 35 éves játékosa.

Mint mondta, már abban a pillanatban érezte, hogy valami nincs rendben, rögtön kórházba ment, ahol rövid időn belül beigazolódott a legnagyobb félelme. Kiért arra is, hogy másnap sebésszel egyeztetett arról, gyorsítja-e a felépülést egy esetleges műtét, de végül nem a beavatkozás mellett döntöttek. Csütörtökön már levették a gipszet, a kezére rögzítőt tettek, amelynek hat-nyolc hétig kell rajta lennie.

„Nagy valószínűséggel véget ért a szezonom” - mutatott rá.

Az idényt értékelve Hanga azt mondta: vegyesek az érzései, mivel az Euroligában nem úgy szerepeltek, ahogy szerették volna, lemaradtak a rájátszásról. Saját teljesítményére kitérve emlékeztetett rá, hogy az idény eleji hosszú, közel két hónapos kihagyás után építette fel magát, igyekezett bekerülni a csapatba, és a szezon második felére lendült formába.

A Szerb Kupa megnyerésének nagyon örült, a regionális nemzetközi bajnokságban, az ABA Ligában alapszakaszgyőzelem után kezdték a rájátszást, ezt követi majd a szerb bajnokság befejezése, így még két trófeát hódíthat el a belgrádi alakulat.

Mint mondta: büszke, hogy tavaly nyáron a Crvena zvezdához szerződve nagy múltú klubnál tudta folytatni pályafutását és akár hetente többször is 20-22 ezer ember előtt léphetett pályára.

Előre tekintve elárulta: mivel 1+1 éves szerződést írt alá, nem biztos, hogy a következő szezonban is itt fog játszani. Ugyanakkor háromgyermekes apaként nem a költözés a célja, szívesen maradna a klubnál.

„De semmi nem biztos, ha rajtam múlt volna, nem váltottam volna klubot a karrierem során. Nagyban függ attól a jövőm, hogy a klub mit fog felém kommunikálni, a sérülésem befolyásolja-e a döntésüket vagy sem. Azt gondolom, hogy legkésőbb egy hónapon belül tudni fogjuk, hogy maradunk-e Belgrádban” – fejtette ki.

Rovatok