Index Vakbarát Hírportál

Véget ért az utóbbi évek legmeghatározóbb dinasztiája, de akkor hogyan tovább?

2024. április 23., kedd 16:58

A két éve még bajnok Golden State Warriors kosárlabdacsapata nem jutott be az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásába, Klay Thompson nulla ponttal zárta az utolsó mérkőzést, és úgy tűnt, mintha a búcsú gondolata kerülgetné. Minden bizonnyal véget ért a sportág egyik legjelentősebb dinasztiája, a hogyan továbbról pedig még rengeteg a kérdőjel. Közben elkezdődött a rájátszás, amely megannyi izgalmat tartogat a sportág és a liga szerelmeseinek. Nézzük, vagyis hallgassuk az Index legújabb Sportcastjén: mit érdemes tudni az előttünk álló napokról, hetekről.

Múlt hét végén elrajtolt az észak-amerikai profi kosárlabdaliga, tehát az NBA rájátszása. A főcsoport-elődöntőbe jutásért zajló párharcok első felvonásait már lejátszották, de mielőtt rátértünk arra, hogy mely csapatok számítanak favoritnak a bajnoki címre, felelevenítettük az alapszakasz számunkra legnagyobb meglepetéseit, illetve legkomolyabb csalódásait.

Már csak azért is, mivel a két éve még bajnoki címet ünneplő Golden State Warriors idén lemaradt a rájátszásról, amely egyben a kaliforniaiak dinasztiájának végét is jelentheti.

Victor berúgta az ajtót

Az Index Sportcastben Tóth Attila „Light”, a Magyar Kosárlabda-szövetség sajtóreferense, valamint Palotai Barnabás szakíró vendégeskedtek, akikkel többek között kitárgyaltuk, hogy

Illetve, ha már erről beszéltünk, jó szokásunkhoz híven nem tartottuk magunkban tippjeinket sem!

Az Index Sportcastjének legújabb adása bármikor visszahallgatható a Spotifyon, az Index felületén, illetve a legnagyobb zenei és podcast-streamingplatformokon. 

(Borítókép: Tóth Attila. Fotó: Németh Kata / Index)

(Ajánlókép: Aaron Gordon a Denver Nuggets [balra] és D'Angelo Russell a Los Angeles Lakers játékosa. Fotó: Aaron Ontiveroz / The Denver Post)

Rovatok