Index Vakbarát Hírportál

Senki se kötözködjön a Jokics fivérekkel, mert úgy jár, mint ez a néző

2024. április 24., szerda 08:31

Nikola Jokics önmagában is félelmetes, bár többnyire szelíd jelenség a kosárlabdapályán, no de két bátyja, Sztrahinja és Nemanja az igazi! A két zombori óriás árnyékként kíséri öccsét, a világ legjobb kosárlabdázóját, és ha bárki ócsárolni merészeli a 211 centis, 129 kilós centert, akkor azonnal védelmére kelnek. Ahogy hétfő este is a denveri Ball Arenában, ahol a Los Angeles Lakers elleni győztes meccs után egy szurkoló vélhetően rosszat szólt. Kapott is egy jókora fülest...

A két idősebb Jokics fivér, akikről az Index is írt már, közismert kosaras berkekben. Arról híresek, hogy mindig kiállnak öccsük, Nikola mellett, aki történetesen a világ legjobb kosarasa, eddig kétszeres MVP az NBA-ben, és pillanatokon belül harmadszor is megkapja az alapszakasz legértékesebb játékosának járó elismerést. 

Mármost, Sztrahinja és Nemanja sohasem hagyja, hogy bántsák 211 centis és 129 kilós kisöccsüket, a Denver Nuggets sztárját. Sem fizikailag, sem verbálisan. Mindig ott vannak a nézőtéren, és ha probléma adódik, netán fenyegetnék Nikolát, nem haboznak közbelépni. Hiszen Zomborban, ahová Jokicsék valók, a család szent dolog. 

Már a múltban is előfordult, amikor a parketten dulakodás alakult ki, és Sztrahinjáék veszélyben érezték öccsük testi épségét, azonnal kiálltak a „kicsi” mellett. Mint ezen a Phoenix Suns elleni meccsen, amikor Devin Bookerrel akadt nézeteltérése Nikolának.

Sztrahinja és Nemanja nem habozott, készek voltak berontani a pályára, és megvédeni öccsüket a két fejjel alacsonyabb és harminc kilóval könnyebb Bookerrel szemben...

A zombori Jokics-klán félelmetes csapat, ahogy ezen a családi fotón is látható. Balról a negyedik Sztrahinja.

Nikolától egyszer megkérdezték, tart-e valakitől a kosárlabdapályán. A játékos így felelt:

Miért tartanék? A pályán csak játszunk. Különben is, egyetlen ember van a Földön, akitől félek, és az Sztrahinja, a bátyám.

Mármost, hétfő este a denveri Ball Arenában, a Los Angeles Lakers ellen 101–99-re megnyert mérkőzés után egy néző valószínűleg valami olyasmit mondhatott, ami nem tetszett Sztrahinjának.

Elképzelhető, hogy az illető Nikolát szidta, esetleg a játékos feleségére tett megjegyzést. Mindegy is, a két Jokics fivér megindult, és ha ők megindulnak, akkor egy betonfal sem tudja megállítani őket. 

A szerencsétlen kötözködő pasas kapott is egy jobbegyenest Sztrahinjától, akit Jokics felesége, karján a kisgyerekével, reménytelenül próbált megfékezni.

Az eset valószínűleg eljárást von maga után, mert az NBA a videófelvétel alapján nyomozást kezdeményezett a rendbontás ügyében.

Rovatok