Index Vakbarát Hírportál

Eljátszotta a Gyalog galopp Fekete Lovagját, de sérülten is ünnepelt

2024. május 12., vasárnap 07:36

Luka Doncic nemcsak a világ egyik legjobb, de vitán felül a fájdalmat legjobban tűrő kosarasa. A Dallas Mavericks szlovén szupersztárja úgy nézett ki, mint a Gyalog galopp végtagok nélkül is harcoló Fekete Lovagja, de ez nem akadályozta meg abban, hogy szombat este 105–101-es győzelemre vezesse a Dallas Mavericks csapatát az Oklahoma City Thunder ellen, az NBA nyugati főcsoportja elődöntőjének harmadik mérkőzésén.

Nem voltak jók az előjelek. Luka Doncicnak, a Dallas Mavericks vezérének bedagadt a térde, sajgott a bokája, majd meccs közben még be is verte a hátát – sérülésekkel kellett kierőszakolnia a győzelmet a nyugati főcsoport első kiemeltje, az Oklahoma City Thunder ellen. De sikerült, és így 2:1-es vezetéshez jutott a texasi gárda az NBA rájátszásában.

A mérkőzés legbravúrosabb gólpassza azonban Doncic társa, Kyrie Irving nevéhez fűződött:

Ám a két szupersztárt is elhomályosította a nagyszerű szériát futó P. J. Washington a 27 pontjával:

Remek egyéni teljesítmények ide vagy oda, valójában a Dallastól szokatlan gyilkos védekezés volt a győzelem kulcsa. 

Clevelandben Jayson Tatumnek, a Boston bedobójának nagy napja volt:

És mivel a hármasok is beestek, korán elhúzott ellenfelétől a Celtics, már 23 ponttal is vezetett:

Azért a Cavaliers sem adta meg magát harc nélkül, kilenc pontra sikerült felzárkóznia. Íme Donovan Mitchell egy remek triplája:

Ám amikor baj volt, mindig jött egy Tatum- vagy Brown-kosár, és végül simán győzött az alapszakasz legjobbja, visszavette a pályaelőnyt. Tatum lepörgése élményszámba ment:

NBA, rájátszás, 2. kör

Nyugati főcsoport

Dallas Mavericks–Oklahoma City Thunder 105-101. Legjobb dobók: Washington 27, Doncic 22 (15 lepattanó), Irving 22, Lively 12, illetve Gilgeous-Alexander 31 (10 lepattanó, 6 assziszt, 5 blokk), Jalen Williams 16, Holmgren és Joe 13-13.

A négy nyerésig tartó sorozatban a Dallas 2:1-re vezet. 

Keleti főcsoport

Cleveland Cavaliers–Boston Celtics 93106. Ld.: Mitchell 33, Mobley 17, LeVert és Garland 15-15, ill. Tatum 33 (13 lepattanó), Brown 28, Jrue Holiday 18, White 12.

A Celtics 2:1-re vezet.

(Borítókép: Luka Doncic és Shai Gilgeous-Alexander az NBA 2024-es rájátszásának második fordulójában az American Airlines Centerben 2024. május 11-én. Fotó: Kevin Jairaj / USA Today Sports / Reuters)

Rovatok