Index Vakbarát Hírportál

Pedro Pascal nagyot alakított, nagyobbat, mint a lusta Celtics

2024. június 15., szombat 06:45

Sok mindenre számítottunk az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) döntőjének első három, a Boston Celtics által megnyert mérkőzése után, csak arra nem, hogy a negyedik találkozó utolsó negyedórája unalomba fullad a Dallas Mavericks nyomasztó fölénye miatt. Pedig ez történt, a hazaiak már 48 ponttal is vezettek, végül 122–84-re legázolták a vendégeket, és összesítésben 3–1-re alakították az állást. Persze hétfő este a TD Gardenben a Boston pontot tehet a sorozat végére.

Természetesen mindenki tudta Dallasban az NBA-döntő negyedik mérkőzése előtt, hogy 0–3-as gödörből senki sem tudott még kikászálódni a liga 78 éves történetében. De az a csapat, amelyiknek Luka Doncic a vezére, sohasem adja fel. Még úgy sem, hogy a szlovén irányító ezúttal is csak fájdalomcsillapító injekcióval tudta vállalni a játékot.

De vállalta, és ha már vállalta, belehajszolta a győzelembe az övéit. 

Persze a Boston Celtics játékosain látszott, hogy már elkönyvelték a franchise 18. bajnoki címét, ennek megfelelően kissé kényelmesen kosaraztak. Mondván, akkor sincs baj, ha kikapunk, majd otthon, a TD Gardenben úgyis behúzzuk az ötödik mérkőzést. (Nota bene, a bostoni csarnok dugig tele volt szurkolókkal, a nagy kivetítőn követték az eseményeket.)

Amiben nem sok örömük volt. A Mavericks minden mindegy alapon bekezdett, 34–21-re hozta az első negyedet, és később sem nézett vissza. Luka Doncic egész pályát átölelő alley-oop passza Daniel Gaffordnak tankönyvbe illett. Erre mondják: az akció magán viselte a Mavericks márkajelzését.

Ahogy ez a gyönyörű passzjáték is, a végén Dereck Lively II zsákolásával. 

Milyen szép játék ez a kosárlabda!

A továbbiakban sem csökkent a hazai lendület, Kyrie Irvingék úgy döntöttek, a becsületgólt mindenképpen megszerzik, nem hagyják magukat kisöpörni a döntőből.

A 30. percben már 78–44 volt az állás a Dallas javára. Joe Mazzulla, a Celtics edzője 88–52-es állásnál, amikor még három perc hátra volt a harmadik játékrészből, lekapta a pályáról a sztárjait, Jason Kidd, a Mavericks trénere bő egy perc múlva követte kollégája példáját, és a negyedik negyedet már a cserék cseréi játszottak végig, minden idők leghosszabb garbage minutes-eit produkálva.

Közben a döntőt sugárzó ABC csatornán élvezhettük a szünetekben a Corona Extra sör frenetikus reklámszpotját a Narcos sorozat sztárjával, Pedro Pascallal. Mi tagadás, jobb volt, mint a helyenként már unalomba fulladó meccs...

Öt perc 58 másodperccel a vége előtt Jaden Hardy triplájával már egészen kínos 48 pontos különbség alakult ki (115–67), ami egyébként rekordméretű volt az NBA-döntők történetében. De aztán egyszer ennek a vesszőfutásnak, mármint bostoni szempontból, is vége szakadt, az utolsó percekben valamit kozmetikáztak a vendégek az eredményen, de a 122–84-es végállás így is kellemetlen.

A Dallas 50,5 százalékkal célzott mezőnyből, miközben sikerült a máskor ellenállhatatlan vendégeket 36,3 százalékon tartani. 

Mindegy, a hétfő este fél kilenckor (magyar idő szerint kedd hajnali fél háromkor) kezdődő ötödik meccsen, immár a TD Gardenben lezárhatja a sorozatot a Boston, és felhúzhatják a tizennyolcadik győzelmi zászlót a csarnok mennyezetére.

NBA, döntő, 4. mérkőzés

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Boston Celtics javára.

Rovatok