Index Vakbarát Hírportál

Fogfájással ment orvoshoz, közölték vele, hogy másfél hete van hátra az életből

2024. szeptember 20., péntek 11:40

Az egyik nap a foga fájt, másnap már halálos agyi vírussal diagnosztizálták – egy podcastban beszélt betegségéről Perry Jones III, ami akár könnyen az életét is követelhette volna a korábbi NBA-kosarasnak.

Nem Perry Jones III jut az eszünkbe, ha a National Basketball Association (NBA) legnagyobb sztárjaira gondolunk, de mégis olyan történettel állt elő nemrég a 32 éves játékos, amit nem igazán szoktunk hallani sportolók szájából. 

Az amerikai kosaras a Run Your Race nevű podcastban beszélt rövid pályafutásáról és azt beárnyaló súlyos betegségéről, amely teljesen megváltoztatta az életét. Az NBA-ben három szezont lehúzó erőcsatár második évében (2014–2015) lett hirtelen beteg.

Az egész egy ártatlan fogfájással kezdődött:

Elmentem egy fogorvoshoz mert fájdalmat éreztem a fogamban, amikor megvizsgáltak csak annyit mondtak, hogy egy vírus terjed szét az agyamban, és csupán másfél hetem maradt hátra

– emlékezett vissza Perry Jones.

A játékos azzal folytatta, hogy az orvosok szerint, ha sztrókot kapott volna a következő másfél hétben, abba bele is halhatott volna, ezért tüstént egy életmentő műtétet kellett végrehajtaniuk.

Emlékszem, amikor felébredtem, az anyukám és barátaim is az ágyam mellett sírtak. Be volt kapcsolva a tévé és csak annyit mondtak rólam, hogy fogfájás az oka a csapatból való távolmaradásomnak. Sírnom kellett ettől, mert a valóság csak annyiban volt más, hogy igazából a kórházban feküdtem és azért küzdöttem, hogy megérjem a holnapot

– mondta a játékos kórházi emlékeiről.

Jones hároméves NBA karrierje során csak az Oklahoma City Thundernél játszott, ezalatt 3,4 pontot és 11 percet átlagolt meccsenként. A betegségéből felépült kosaras jelenleg a venezuelai Spartans Distrito Capitalt erősíti.

(Ajánlókép: Patrick McDermott, Getty Images)

Rovatok