Index Vakbarát Hírportál

Négy súlycsoportból háromban magyar arany a kötöttfogású Magyar Nagydíjon

2015. március 8., vasárnap 16:44

Korpási Bálint (71 kg), Bácsi Péter (80 kg) és Kiss Balázs (98 kg) is aranyérmet szerzett, így a vasárnapi négy kategóriából háromban hazai győzelem született a szombathelyi kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjon.

Az MTI beszámolója szerint a 2014-ben világ- ás Európa-bajnok Bácsi egész nap remekül birkózott, svéd, ukrán és kazah ellenfeleket verve jutott döntőbe, ahol egy kitolással és egy intéssel verte a grúz Gjorgij Cirekidzét 2-0-ra.

A 2009-ben világbajnok Kiss Balázs úgy ment döntőbe, hogy a tornán addig egy akciót sem tudtak csinálni rajta, de ez igaz maradt a döntőben is, ahol 1-0-ra nyert az ellen az olasz Daigoro Timoncinivel, aki az elődöntőben Török Zsoltot búcsúztatta.

Korpási Bálintnak a 71 kilósok között már négy meccs kellett a döntőhöz, de ez sem jelentett neki akadályt: ott két pörgetéssel és egy kitolással 5-0-ra nyert a román Ilie Cojocarival szemben.

Török Zsolt és Németh Iván is közel volt az éremszerzéshez, de mindketten elbukták a bronzmeccsüket.

A nehézsúlyú Lám Bálint bokasérülése után vasárnap a válogatott egy másik alapembere, az olimpiai és világbajnoki bronzérmes Módos Péter sérült meg. Az 59 kilóban érdekelt versenyző első meccsén, 8-6-os vezetésnél szenvedett vállsérülést. Struhács György vele kapcsolatban annyit mondott, hogy a további vizsgálatok után derül ki, mennyire nagy a baj, ugyanakkor kicsit tart tőle, hogy komoly sérülésről van szó.

A magyar csapat hat éremmel zárta a 27 ország közel 240 versenyzőjét felvonultató szombathelyi nagydíjat, miután szombaton Ligeti Dániel győzött a 130 kilogrammosok között, míg a szintén nehézsúlyú Lám Bálint és a 75 kilóban szereplő Szabó László ezüstérmet nyert.

Rovatok