Index Vakbarát Hírportál

Ligeti a bronzért birkózhat az Eb-n

2016. március 11., péntek 13:01

 Ligeti Dániel a vigaszágon mérkőzés nélkül győzött, így péntek este a szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájának bronzmérkőzésén léphet szőnyegre a rigai birkózó Európa-bajnokságon, melyen a nap többi magyarja kiesett.

Ligetit a negyeddöntőben a grúz vb-harmadik, olimpiai kvótás Geno Petriasvili verte meg, aki később az elődöntőt is megnyerte, így a magyar a vigaszágra került. Ott a lehető legnehezebb ellenfél, a legutóbbi két világbajnokság aranyérmese, a török Taha Akgül várt volna rá, ám kiderült, hogy a kategória sztárja combizom-szakadást szenvedett, így Ligetinek nem kellett mérkőznie, s készülhet az ukrán Alen Zasziejev elleni bronzmeccsre.

A vigaszágon még a nők 69 kilogrammos kategóriájában szereplő Wilson Vanessa is érdekelt volt, miután az őt korábban legyőző izraeli Ilana Kratis is eljutott a fináléig.

Wilson a román Adina Popescu ellen lépett szőnyegre, majd nem sokkal később elkeseredetten jött le onnan, miután nyerhető meccset veszített el. Az összecsapás kifejezetten bosszantó volt a magyar tábor számára, ugyanis Wilson erőben jobbnak tűnt a románnál, aki látványosan fáradt, ám rendre könnyedén szedte fel ellenfele lábát, s ebből nyolc pontot csinált. A találkozót végül 11-8-ra veszítette el a magyar versenyző, így lemaradt a bronzmérkőzésről.

Az már korábban eldőlt, hogy Barka Emese (58 kg) számára egy vereséggel ért véget a kontinensviadal, majd a szabadfogásúak 70 kilogrammos kategóriájának elődöntőjét követően az is, hogy Gulyás Zsombor is kiesett. A csepeli birkózót a negyeddöntőben legyőző román sportoló ugyanis elveszítette az elődöntőt.

Rovatok