Index Vakbarát Hírportál

Harcsa Zoltán szerezte a magyar ökölvívók első rioi kvótáját

2016. április 15., péntek 17:26

A törökországi Samsunban az utolsó előtti napjához érkezett az európai olimpiai kvalifikációs ökölvívó torna. Három öklözőnk is az elődöntőbe került. Az utolsó még versenyben levő női bokszolónknak, a 75 kg-os Szatmári Petrának a kétszeres világ és háromszoros Európa-bajnok, 36 éves svéd Anna Laurell Nash jutott ellenfélül. Magyar versenyzőnek eddig még nem sikerült legyőznie a svéd klasszist, Szatmárinak is sajnos még várnia kell erre a dicsőségre. Nash egyhangú pontozással jutott tovább a döntőbe.

A férfiaknál a 75 kg-ban az elődöntőben a német Xhek Paskalival találkozott Harcsa Zoltán , aki egyhangú pontozással nyert és így miközben ezzel bekerült a samsuni döntőbe, egyidejűleg megszerezte a magyar ökölvívás első rioi olimpiai kvótáját! Csötönyi Sándor véleménye szerint Harcsa 110 százalékos teljesítményt nyújtott. A németek minden menet elején rázavarták a bokszolójukat Harcsára, de ő nem engedte magát a kötélhez szorítani, visszatért középre és onnan irányított. A torna során Harcsa most nyújtotta a legtöbbet és óriási eredményt ért el, hiszen London után újra olimpiai résztvevő.

Az esti programban a +91 kg-ban Bernáth István a brit Joseph Joyce-szal találkozik az elődöntőben. Joyce tavaly aranyérmes lett a bakui Európa Játékokon, majd bronzérmes a dohai világbajnokságon. Mérkőzésük tétje az olimpiai hely lesz, hisz a döntőbe jutónak már írhatják is a riói repülőjegyet. A mérkőzés vesztese még egy esélyt kap, hisz ha győztesen vívja majd meg a harmadik helyért a küzdelmét, úgy ő is olimpiai résztvevővé lép elő.

Rovatok