Index Vakbarát Hírportál

Pupp Réka és Csernoviczk is nyert a cselgáncs Eb-n

2016. április 21., csütörtök 12:44 | aznap frissítve

A 48 kilogrammos Pupp Réka győzelmével kezdődött meg magyar szempontból csütörtökön a 65. olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság Kazanyban.

A 19 éves paksi dzsúdós a 32 között az azeri Aisa Gurbanlival találkozott, aki alig egy perc elteltével vazaarit kapott egy csípődobásra, ám húsz másodperccel később a magyarok junior Európa-bajnoka karfeszítést kezdeményezett, melyet ellenfele kénytelen volt lekopogni. Pupp Réka - akire a nyolcaddöntőben az izraeli Sira Rishony vár - az olimpiai kvalifikációs világranglista 66. helyén áll, és a riói kvótához az első 14 hely valamelyikét kellene megszereznie.

Súlycsoporttársa, az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva erőnyerőként a második körben kezdett, és két intéssel verte az eddig két vk-bronzot szerző belga Anne Sophie Jurát. A tatabányaiak kétszeres Európa-bajnokára a folytatásban az olasz Valentina Moscatt vár. Csernoviczki negyedik a világranglistán, így az ő riói kvótája már biztosnak tekinthető.

Az 52 kilósoknál az első 100-on kívül lévő Szabó Katinka is győzelemmel mutatkozott be a tatár fővárosban, a százhalombattai versenyző a 32 között egyetlen intéssel bizonyult jobbnak a grúz Mariam Janasvilinél.

Rovatok