Index Vakbarát Hírportál

A magyar tehetség repülő térdrúgással végzett az orosszal

2018. április 7., szombat 12:29

Létfontosságú volt a magyar Borics Ádámnak, hogy ne csak győzzön a világ második számú MMA-szervezete, a Bellator budapesti gáláján, hanem látványos befejezéssel győzzön. Ugyanis a pehelysúlyú (65 kilós) fiatal versenyző

egy beugró ellenfél kiesése után beugró ellenfél ellen lépett péntek este a ketrecbe.

Az elmúlt nyolc hónapban a világ egyik legjobb állóharc-edzője, a holland Henri Hooft keze alatt csiszolódó Borics eredetileg James Gallagherre készült, majd az ír sérülése miatt jött Manuel Gaxhja, aki pár nappal ezelőtt szintén sérülésre hivatkozva visszamondta a meccset. A beugró beugrója így az amúgy jó mérleggel (11-1) rendelkező, orosz Teodor Nikolov lett.

Az esélyeknek - és Nikolov felkészültségének - megfelelően Borics végig uralta a meccset, jó kombinációkkal amortizálta ellenfelét, és jól védekezte ki az orosz földreviteli kísérleteit. Sőt, az első menetben egy térdrúgással sikerült padlóztatnia Nikolovot, aki azonban ezt a krízist még átvészelte:

De Boricsnak bőven volt még ideje, és a második menetben jött egy újabb tétova behajlás, amit a magyar versenyző egy gyilkos repülő térdrúgással büntetett. Az orosz úgy dőlt el mint egy zsák:

Rovatok