Index Vakbarát Hírportál

Birkózó-vb: Olejnik bukta a bronzmeccset, még nincs magyar érem

2018. október 23., kedd 18:47

Biztatóan kezdett a 97 kilósok bronzmeccsén a magyar színekben induló honosított ukrán Olejnik Pavlo a kubai származású, de olaszként induló Abraham de Jesus Conyedo Ruano ellen a budapesti birkózó-világbajnokságon. Az olasz általában a meccsek első menetét nyomja meg jobban, de Olejnik jó védekezéssel reagált. A szünetre viszont 1-0-s Conyedo-vezetéssel mentek a magyar birkózó inaktivitása miatt.

A második menetben hasonló okból jött az egyenlítés, majd gyorsan a fordítás is a olasz kilépése után, de Conyedo másodpercek alatt kiegyenlített egy kitolással, és mivel így az övé lett az utolsó akció, ő került kedvező helyzetbe. Olejnik az utolsó 30 másodpercben már nem tudott újítani, és a 2-1-es vereséggel az ötödik helyen zárt.

Drámai Németh-kiesés

Olejnik Pavlo bronzmeccse előtt az elődöntőben lépett szőnyegre a nők 76 kilós kategóriájában Németh Zsanett, de az elődöntő közben szenvedett súlyos térdsérülése miatt nem tudta megmutatni, mire is képes a címvédő Yasemin Adar ellen. Az elsődleges diagnózis szerint keresztszalag-szakadást szenvedő Németh kezdte jobban a meccset, 1-0-ra vezetett is, majd a török fordított 2-1-re, ekkor jött a sérülés, ami után a török simán nyert, előbb 4-1-re elhúzva, majd az előnyét 10-1-re növelve.

Németh láthatóan rá sem bírt állni a jobb lábára, de a hazai közönség miatt nem adta fel a meccset, az viszont kétséges, hogy szerdán ki tud-e állni a bronzmeccsre.

Adar annyira erős, hogy a válldobási kísérletnél először úgy éreztem, a vállam fog kiugrani, majd aláfordult a térdem. Sajnos az orvos, aki megvizsgált, úgy gondolja, elszakadt a keresztszalagom. Remélem, nincs igaza, mert szeretnék holnap birkózni. Ez majd csak a későbbi vizsgálatok után derül ki

– nyilatkozta könnyeivel küszködve Németh.

Eredmények

szabadfogás 70 kg

  1. Magomedrasul Gazsimagomedov (Oroszország)
  2. Adam Batirov (Bahrein)
  3. Franklin Castillo (Kuba) és Zurabi Iakobishvili (Georgia) 

a döntőben: Gazsimagomedov-Batirov 7-6

szabadfogás 97 kg

  1. Abdulrasid Szadulajev (Oroszország)
  2. Kyle Snyder (Egyesült Államok)
  3. Elizbar Odikadze (Georgia) és    Abraham de Jesus Conyedo Ruano (Olaszország) 

a döntőben: Szadulajev-Snyder tus 

nők 55 kg

  1. Mukajda Maju (Japán)
  2. Zsalina Szidakova (Fehéroroszország)
  3. Lianna de la Caridad Montero Herrera (Kuba) és Mjong Szuk Dzsong (Koreai NDK)

a döntőben Mukajda-Szidakova 12-2 - technikai tus

nők 59 kg

  1. Kavaj Riszako (Japán)
  2. Elif Yesilirmak (Törökország)
  3. Shoovdor Baatarjav (Mongólia) és Pej Hszing-re (Kína)

a döntőben Kavaj-Yesilirmak 8-0

Rovatok