Index Vakbarát Hírportál

Barka Emese kikapott az elődöntőben

2018. október 24., szerda 17:25

Az orvosi diagnózis szerint nem szakadt el, de kissé beszakadt Németh Zsanett jobb térdében a szalag, de így sem vehetett a részt a 76 kilogrammos kategória szerda esti bronzmérkőzésén a budapesti birkózó-világbajnokságon.

Az UTE Európa-bajnoki ezüstérmese kedden két győzelemmel jutott az elődöntőbe, ahol két perc után a címvédő török Yasemin Adar ellen próbált levédeni egy dobást, de aláfordult a térde. Németh nagy fájdalmakkal küzdve folytatta a mérkőzést, azonban így esélye sem volt, végül 9-1-re kikapott.

A meccs után félő volt, hogy szalagszakadást szenvedett, de a legfrissebb információk szerint csak beszakadt a szalag, azonban így is véget ért számára a torna. Az ellenfele egyébként a japán Szuzuki Hiroe lett volna.

Barka Emese kikapott

Barka Emese elveszítette az elődöntőt, így csütörtök este a 57 kilogrammos kategória egyik bronzérméért léphet szőnyegre a budapesti birkózó-világbajnokság szerdai versenynapján.

Az Európa-játékok-győztes magyar ellenfele a kétszeres Európa-bajnok bolgár Biljana Dudova volt. Az összecsapás első percében nem történt semmi érdemleges, utána viszont Dudova teljesen átvette az irányítást. A második szakaszban már 5-0-ra is vezetett, és bár Barka két perccel a vége előtt 5-2-re szépített, végül 6-2-re kikapott.

Nagyon csalódott vagyok. Nehéz most még bármit mondani, de úgy gondolom az volt a baj, hogy nem tudtam irányítani a mérkőzést

– mondta a párharc után Barka, aki csütörtökön a bronzéremért küzdhet.

(MTI)

Rovatok