Index Vakbarát Hírportál

Két magyar is döntőbe jutott a birkózó-vb-n

2018. október 25., csütörtök 18:19

Két magyar is aranyéremért küzdhet péntek este a budapesti birkózó-világbajnokságon: a kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában Korpási Bálint, a 82 kilósok közül pedig Bácsi Péter is döntőbe jutott.

A 2016-os vb-győztes, tavaly Európa-bajnok Korpási a négy között a bolgár Aik Mnacakanjannal csapott össze. A BVSC 31 éves klasszisa a meccset nagyon összeszedetten kezdte: 3-0-ra vezetett az első menet után, és bár a második elején visszaintették (3-1) és le kellett hasalnia, kivédekezte Mnacakanjan próbálkozásait. Végül 3-1-re nyert a magyar birkózó, a döntőben a címvédő német Frank Stäbler lesz az ellenfele.

A magam felé támasztott minimum elvárást teljesítettem

– mondta a párharc után a magyar sportoló.

Korpási után azonnal Bácsi Péter következett aki a kirgiz Atabek Azisbekovval küzdött a döntőért. Az FTC világ- és kétszeres Európa-bajnoka rosszul kezdett, 0-4-es hátrányban is volt, a szünetre pedig 1-4-gyel ment. 

A félperces pihenő azonban jót tett a hazai birkózónak: előbb kiegyenlített, majd kiemelte és eldobta a kirgizt, egy szabálytalanság után pedig már 10-4-re vezetett. Bácsinak így lehetősége nyílt a technikai tusra, ő pedig pár másodperccel később egy újabb pörgetéssel (12-4) le is zárta a meccset. A döntőben a török Emrah Kus lesz az ellenfele.

Ma még két magyarért lehet szorítani: Barka Emese (55 kg) és Sastin Marianna (62 kg) a bronzéremért lép majd szőnyegre.

Rovatok