Index Vakbarát Hírportál

A magyar bunyós KO-zta a szlovákot Kassán, mégis felállva tapsolták

2019. október 29., kedd 14:31

A hétvégén tartották a talán a legnagyobb közép-európai MMA-szervezet, az Oktagon MMA gáláját, méghozzá Kassán. A főmeccs egyik szereplője a budapesti váltósúlyú (77 kilós) bunyós, Kertész Máté volt, aki a szlovák Jozef Wittnerrel mérkőzött meg. A 26 éves magyar nagyon szépen rázta le magáról Wittner földreviteli kísérleteit, és szuper lábmunkával lépett ki a szlovák erőteljes, de nem túl gyors suhintásai elől is; közben viszont gyors egyenesekkel és felütésekkel dolgozta meg ellenfele fejét.

Kertész összeszedett, technikás bunyója már az első menet végén meghozta a gyümölcsét. Húsz másodperccel a gongszó előtt az oktagon (a nyolcszögletű küzdőtér) falához terelt Wittner kettős fedezéke alatt becsusszant egy felütés, a szlovák megrogyott, és már csak egy erőtlen dobásra futotta neki, amiből felállva Kertész keményen elkezdte sorozni. A bíró látta, hogy Wittner már nem tud védekezni, és véget vetett a küzdelemnek. A teljes meccset itt tudja megnézni, de a tetszetős KO-t konkrétan ez a kombináció eredményezte:

 Az Oktagonban tavaly beugróként KO-győzelemmel debütáló, azóta viszont felemás teljesítményt nyújtó Kertész sikerével máris címmeccs közelébe került. A budapesti versenyző teljesítményének méltányolásához nem árt idézni egy Kertészt ismerő Index-olvasó nekünk írt levelét:

Egyedül készülni itthon profi csapat nélkül több mint embert próbáló feladat. [Kertész Máté] egész nap úton van: birkózás a Vasasban, jitsu [földharc-edzés] a Carlson Gracie Teammel, edzőküzdelem Bacskai Balázs profi bokszolóval, azután K-1 a nevelőegyesületében, a Twins Gymben.

Az Oktagon MMA ráadásul nem valami garázsverseny, átlag tízezres nézőszámmal, ráadásul igen sportszerű szurkolással. Ahogy arról a helyszínen járt olvasó beszámolt nekünk:

[Kertésznek] mindig idegenben kell bunyóznia helyi versenyző ellen, mégis elérte azt, hogy a szlovákok imádják, és állva tapsolnak neki. Én meg ilyet semmilyen sportban nem láttam. Meg is jegyezte a ringszpíker: Nem érdekel minket, hogy magyar vagy, sajátunknak tekintünk!

Rovatok