Index Vakbarát Hírportál

Egy megvesztegetett farmer miatt kerülhet bajba Tyson Fury

2020. március 16., hétfő 15:33

A BBC cikke szerint a nehézsúlyú bokszvilágbajnok Tyson Fury  és unokatestvére, Hughie Fury 2015-ban le akartak fizetni egy farmert, hogy azt állítsa, az általa szállított vaddisznóhús tartalmazott doppinglistán szereplő anyagokat. Furyék ugyanis pozitív mintát produkáltak egy ellenőrzés alkalmával, és azzal védekeztek hogy a hússal került szervezetükbe a szteroidok közé tartozó nandrolon.

A farmer akkor igazolta a brit doppingellenes ügynökségnek (UKAD) Fury magyarázatát. Most viszont egy interjúban elárulta, hogy Fury és menedzsmentje 25 ezer fontot ígért neki, de a pénzt azóta sem kapta meg, ezért pakolt ki. Frank Warren, a bokszoló promótere visszautasította a vádakat.

A BBC szerint ha beigazolódik, hogy kitalált volt Furyék meséke, akár 8 éves eltiltást is kaphatnak. Az UKAD annyit közölt az ügyben, hogy mérlegelik a felmerülő bizonyítékokat. 

Tyson Furyt egyszer már eltiltották doppingvétség miatt, 2016 és 2018 között nem bokszolhatott. Visszatérése után idén februárban TKO-val legyőzte az amerikai Deontay Wildert, és ezzel újra nehézsúlyú világbajnok lett.

Rovatok