Index Vakbarát Hírportál

Egy magánszigeten folytatódhatnak a UFC küzdelmei

2020. április 7., kedd 09:26

A világ vezető MMA-promóciós szervezetének, az Ultimate Fighting Championshipnek (UFC) a elnöke, Dana White arról beszélt a TMZ Sportsnak, hogy néhány napon belül egy magánszigeten folytatódhatnak a küzdelmek a UFC-ben.

A nagy sportszervezetek közül a UFC tartott ki az egyik legtovább a koronavírus-járvány alatt, még március közepén is UFC-gálát tartottak Brazíliavárosban, zárt kapuk mögött, de aztán White is belátta, hogy az egyre szigorodó utazási korlátozások miatt ezt így nem lehet folytatni.

Az eredetileg március 21-re, március 28-ra és április 11-re tervezett gálák elmaradtak, de az utána következő, április 18-i UFC 249 még mindig tervben van, ám az eredeti brooklyni helyszínen biztosan nem lehet megrendezni a gálát, ahol Tony Ferguson és Justin Gaethje is megküzdött volna egymással. Az összecspásba már korábban is beleszólt a járvány, ugyanis Ferguson eredetileg Habib Nurmagomedovval küzdött volna meg, de a dagesztáni harcos már akkor jelezte, hogy nem fogja tudni elhagyni Oroszországot. Ezután lett Justin Gaethje Ferguson leendő ellenfele.

White ekkor beszélt arról, hogy már tervezi a UFC valamilyen formában történő folytatását, nem is akármilyen körülmények között.

Találtam egy magánszigetet, és egy-két napra vagyunk ennek a biztosításától. Odavisszük a szükséges infrastruktúrát, és ott folytatódhatnak a küzdelmek, nemzetközi harcosokkal

– mondta White, aki szerint így április 18-től helyreáll a UFC, és működik tovább a maga módján.

A tervei szerint repülőgéppel juttatja majd el a harcosokat a szigetére. White azt is elmondta, hogy nézők ott sem lesznek majd, és minden sportolót, játékvezetőt és a személyzet tagjait tesztelni fogják, hogy mindenki egészségesen érkezzen oda, és úgy is távozzon.

Rovatok