Index Vakbarát Hírportál

UFC: Akik küzdeni akarnak, megkapják

2020. április 25., szombat 15:13

Megtartják az MMA következő csúcseseményét, az UFC 249-et május 9-én, Floridában, mondta a szervező UFC elnöke, Dana White az ESPN-nek. Emellett két másik eseményt is tartanának május 13-án és 16-án. A helyszín mindhárom esetben a jacksonville-i VyStar Veterans Memorial Arena lenne, helyszíni közönség nélkül.

White arról beszélt, hogy a résztvevők küzdeni akarnak, ezért egy hét alatt három rendezvényt raknak össze. „Akik küzdeni akarnak, megkapják."

A sanyarú sorsú UFC 249-nél előbb az derült ki, hogy az eseményre lekötött, csúcsmeccsként beharangozott Habib Nurmagomedov és Tony Ferguson összecsapása marad el a járvány miatti utazási korlátozások miatt, az orosz ugyanis Oroszországban ragadt.

Majd a helyszínnel is egyre több problémába futott bele a szervezéstől nem tágító Dana White, a UFC mindenható ura: felmerült, hogy  egy magánszigetre vinné a bunyót , majd egy  indiánrezervátumon álló kaszinó  is szóba került.

Április 10-én azonban végül bejelentette White, hogy minden igyekezete ellenére sem tudja összehozni a következő, április 18-ra tervezett nagy eseményt, sőt, lényegében az egész ketrecharcliga leáll bizonytalan időre. Azonban úgy vélte, hogy ők lesznek az első nagy sportliga, amely vissza tud térni a koronavírus-járvány enyhülésével.

A május 9-i időpont bejelentésekor White elmondta, hogy a főmeccs a könnyűsúlyú interem világbajnoki címért Tony Ferguson és Justin Gaethje összecsapása lesz, de rajtuk kívül még 10 másik harc várható. A terveik szerint a győztes aztán szeptember-október környékén csapna össze Habibbal.

A három floridai esemény mellett május 23-án lenne egy negyedik is, de ennek a helyszínét egyelőre nem árulta el White.

(Borítókép: Buda Mendes/Getty Images Hungary)

Rovatok