Index Vakbarát Hírportál

Mindenki az 53 évesen újra edzésbe álló Mike Tysont akarja

2020. május 8., péntek 13:42

Több ajánlatot is kapott az újra edzésbe álló 53 éves Mike Tyson. A MTI híre szerint egy ausztrál promóter egymillió dollárt ígért az egykori nehézsúlyú bokszvilágbajnoknak, hogy újra kiálljon bunyózni. Ellenfelei olyan rögbijátékosok lennének, akik a bokszolni is tudnak. A promóter szerint Tyson meccse "bárhol és bármikor telt házas esemény lenne".

A pusztakezes, vagyis a kesztyű nélküli boksz egyik legismertebb szervezete, a BKFC elnöke 20 millió dolláros szerződést kínál Tysonnak. A szervezet elnöke elmondta, látta Tyson edzéséről készült videót, és az alapján úgy gondolja, életkora ellenére versenyképes lenne ebben a kategóriában is. 

  Néhány napja az egyik leghíresebb orosz ketrecharcos, Alekszandr Jemeljanyenko jelentette be, hogy megküzdene Mike Tysonnal. A 38 éves, az elmúlt másfél évtizedben inkább helyi ligákban vitézkedő bunyós (aki nem mellesleg a valaha volt talán legjobb nehézsúlyú MMA-harcos, Fedor Jemeljanyenko öccse) Instagram-oldalán közölte, hogy az ökölvívás szabályai szerinti meccset vívna a korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnokkal.

"Most is nagyszerű bokszoló, aki rendkívüli hatással volt a sportágra. Az interneten láttam, hogy edz, még mindig nagyon gyors, kemény, erős, bár lábon már nem annyira mozgékony, mint régen. Megtiszteltetés lenne számomra, ha egy ilyen legendás emberrel bokszolhatnék, mint ő, aki gyerekkoromban a bálványom volt" - mondta az orosz harcos.

Mike Tyson áprilisban beszélt arról, hogy rövidebb bemutatómeccseken térne vissza, amelyek bevételét aztán jótékony célra fordítanák. Az amerikai rappernek, T.I.-nak adott interjújában elmondta, hogy biciklizéssel és futással kardiózik, emellett súlyokat is emel, 250-300 ismétlést csinál meg, mielőtt a boksz részére térne az edzésnek. Azt is mondta, hogy egyelőre fáj mindene, úgy érzi magát, mintha hárman megverték volna.

Karrierje során Tyson 58 meccséből 50-et megnyert, 44-et KO-val, hatszor szenvedett vereséget.  Nemi erőszakért börtönben is ült az 1990-es évek elején, de szabadulása után visszatért a ringbe. 2005-ben  vonult vissza végérvényesen , miután kikapott Kevin McBride-tól.

Rovatok