Index Vakbarát Hírportál

Januárban visszatér Conor McGregor

2020. november 11., szerda 12:58

Az UFC elnöke, Dana White szerint január 23-án Conor McGregor visszatér, hogy összecsapjon Dustin Poirier-rel – írja az ESPN.

Az UFC elnöke közölte, hogy Conor McGregor kedden elküldte a szerződést a mérkőzésről, ám azt még nem írta alá. Egyes források szerint a 32 éves ír fenegyerek szóban már beleegyezett a küzdelembe, csupán idő kérdése, mikor válik hivatalossá. Ellenfele Dustin Poirier lesz, akivel 2014-ben már harcolt. Ez volt az első alkalom, hogy Poirier állócsatában vesztett. A 31 éves amerikai már aláírta a mérkőzésről szóló megállapodást.

Ha minden a tervek szerint halad, január 23-án a McGregor Poirier-rel való küzdelme lesz a Fight Island fő mérkőzése – nyilatkozta White az ESPN-nek. – Jelenleg rengeteg a ha. A következő pár hónapban látnom kell, merre tart a világ.

Poirier egy interjúban elmondta, hogy az összecsapásért befolyó összeget jótékony célokra ajánlja fel. Kedves gesztusát McGregor Instagram-sztorijában is méltatta.

Nagyon hálás vagyok, hogy visszatérhetek, és újra beleadhatok mindent. Várom a mérkőzést, hogy bemutathassam hihetetlenül bő fegyvertáramat. Bármire lesz is szükség, én megteszem. Nagyon izgatott vagyok Dustin jótékonykodása miatt. Az adományával tornatermet építtet a szülővárosában a hátrányos helyzetű fiatalok számára. Nagyon tetszik ez a kezdeményezés, olyannyira, hogy én is adományozok a saját szülővárosomnak. Nemsokára találkozunk

– bejegyzésére több mint 700 ezer lájk érkezett.

2020 januárjában harcolt utoljára McGregor, akkor negyven másodperc alatt, könnyedén megverte Donald Cerronét. A meccs után kisebb meglepetésre bejelentette visszavonulását. Ezzel szemben Poirier júniusban Dan Hookert verte.

(Borítókép: Conor McGregor a Grammy-díj-átadón. Fotó: Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images Hungary)

Rovatok