Index Vakbarát Hírportál

Ha Lorenzo marad, megyek a Ducatihoz

2009. november 9., hétfő 22:59

Valentino Rossi elismerte, az olaszok csábítják, azt sem tagadja, megy, ha egyetlen feltételét nem teljesítik, és 2011-re is megtartják csapattársának Jorge Lorenzót.

"A Yamahának 2011-re döntenie kell, Jorge vagy én. Nagyszerű ajánlatom van a Ducatitól, nem száz százalék, hogy maradok" - nyilatkozta a vasárnapi szezonzáró Moto GP-futam után Valentino Rossi.

A világbajnok és mérnökei állítják, jelenlegi márkatársa, Jorge Lorenzo nem veszi ki a részét a motor fejlesztéséből, mégis ugyanolyan technikát kap, mint ő.

"A garázs egyik fele miatt gyorsul a gép, a másik viszont csak kihasználja ezt" - mondta nemrég a motogp.com-nak Jerry Burgess, Rossi főmérnöke.

A spanyol idén azonos motorral megszorította Rossit a bajnokságban, négy futamot nyert, míg az olasz hatot. Óriási tehetség, kevesen gondolták, hogy Rossi melletti második évében máris ilyen közel tud kerülni a 103-szoros GP-győzteshez.

A Ducatival egész Olaszország álma válna valóra: "Válthatok, mehetek Ducatival, megpróbálhatom megnyerni a vb-t egy olasz motorral, ami óriási motivációt jelentene".

Rossinak 2010 végéig van érvényes szerződése a japánokkal, jövőre még biztosan marad.

”Minden attól függ, mi történik a következő szezonban. Függ a teljesítményemtől, a csatámtól Lorenzóval és a Yamaha döntésétől. Jelenleg a Yamahát választanám, mert szeretem és különleges a kapcsolatom vele, elhagynom hűtlenség lenne. Szerintem fontos, hogy itt fejezzem be a karrieremet, részemről legalábbis mindenképp” - üzent a kilencszeres bajnok.

A 30 éves klasszis 2004-ben ült át Hondáról Yamahára, hat év alatt négy vb-címet nyert a gyárnak, ami előtte 1992-ben tudott legutóbb első lenni.

Rovatok